Mi lesz veled, Kuzey Güney?

2016. június 06. - Jasinka Ádám

 A TV2 Csoport 2014 októberében mutatta be a SuperTV2-n a Kuzey Güney - Tűz és víz című török sorozat első évadát, amelynek epizódjait - lévén hogy átlagosan két órásak - több részre vágott formában sugározták hétköznap kora délutánonként. A széria első etapja 40 részből áll, a történetet magyar szinkronnal követők pedig 107, egyenként kicsivel több mint háromnegyed órás epizódot láthattak eddig. A Kuzey Güney kábeles nézettségéről adatot nem tudunk, de a világot - legyen bármilyen jó is a történet - nem válthatta meg abban az idősávban, amikor az emberek többsége dolgozott, vagy az iskolában tanult. Talán ez is lehetett az oka annak, hogy nem érkezett meg egyből a széria folytatása.

kuzeyguney_1.jpg

 A rajongók azonban akkor kezdhettek el bizakodni, amikor a TV2-n, kicsivel több mint egy éve, 2015. április 20-án adásba tűzték a korábban már a SuperTV2-n leadott évadot, méghozzá egy nagyon előkelő, főműsoridős sávban. A plakátkampánnyal is megtámogatott sorozat azonban nem hozta a várt eredményeket - nem is csoda, hiszen egy ismétlésről volt szó - ezért 30-40 rész után kikerült a főműsoridőből és az Irigy Hónaljmirigy Show ismétlése vette át a helyét. A Kuzey Güney viszont nem került le a képernyőről, hétvégente folytatódtak a testvérpár kalandjai, továbbra is az első évaddal. A szezonfinálé után azonban ismét csalódniuk kellett a rajongóknak, hiszen nem érkezett meg a várva várt második etap.

 A TV2 Csoport Sajtóosztályánál utánaérdeklődtem, hogy terveznek-e a Kuzey Güney - Tűz és víz második évadával, és ezt a választ kaptam tőlük; "Vizsgáljuk a lehetőségét, hogy valamelyik csatornánkon folytatódhat-e a sorozat.". Konkrétummal sajnos nem tudok tehát szolgálni, de nagyon sanszos, hogy a hamarosan induló új TV2-s adókon, vagy a ráncfelvarráson áteső régi tévécsatornákon feltűnhet ennek a török sorozatnak a folytatása. A legnagyobb esély erre persze az IzauraTV-n van, de mint mondtam, egyelőre konkrétummal még nem tudok szolgálni. Az viszont pozitívum lehet az ügyben, hogy a TV2-nél továbbra is terveznek a török sorozatokkal, hiszen jelenleg rendíthetetlenül vetítik délutánonként a Megtört szíveket, és vélhetően ősszel meg is érkezik a télen belengetett, Kösem szultánáról szóló kosztümös dráma is.

A kép forrása: fanpop.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása