A TV2-nél folytatódik a Szulejmán története

2016. február 05. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub talán legstabilabb nézettségű sorozata, a szerda esténként képernyőn levő Szulejmán Törökországban egy jó ideje, pontosabban 2014-ben már befejeződött, így tudható, hogy hány epizód készült és ezeket várhatóan mikor vetíti majd le a hazai tévécsatorna. A számításokat azonban nehezíti, hogy egy török epizód játékideje 90-150 perc között mozog, amiket idehaza 2-3 részes bontásban láthatunk a képernyőn.

 A Szulejmán jelenleg a 161. részénél tart az RTL Klub vetítési rendjében, és ha feltételezzük, hogy egy török epizód két magyarnak felel meg, akkor 117 epizód még hátra van, de gyaníthatóan ennél több részről lehet szó. Emiatt is külön pikáns, hogy a Törökországban 2014-ben véget ért sorozat kvázi folytatását, a Kösem szultána történetét elmesélő szériát a TV2 vette meg, akik pedig vélhetően nem fogják megvárni, hogy az RTL Klub befejezze a Szulejmán vetítését.

kosemszultanatv2.jpg

 Így ismét előfordulhat, hogy egy sorozatot és annak spinoffját két külön tévéadó mutatja be idehaza. A Hazug csajok társasága és a Ravenswood, az elátkozott város kapcsán ennél cifrább volt a helyzet, mivel ott a spinoff megelőzte itthon az eredeti sorozatot. A Szulejmán esetében ugyan nem erről lesz szó, de az már önmagában is érdekes helyzetet teremt, hogy egy új szériában olyan eseményekről fognak majd beszélni, amik egy másikban még meg sem történtek. Ez persze "csak" azokat a nézőket zavarhatja, akik az RTL Klubon követik a Szulejmánt és nem nézték meg már jóval korábban, feliratosan a sorozatot.

 A TV2 mindenesetre lecsapta az RTL Klub elől ezt a török sorozatot, ami akár jól is elsülhet, viszont nagyon hosszú távra nem lehet tervezni Kösem szultánával, mivel egyelőre csak 11 rész készült a szériából. A trend viszont azt mutatja, hogy a Szulejmánt anno vetítő Star TV sorozatai manapság a TV2-nél kötnek ki, persze nem tudhatjuk, hogy mennyire zavarhatja ez az RTL Klubot, lévén legutóbb sem voltak túl elégedettek egy török szériájuk nézettségével, ezért lehet, nem is szeretnének mostanában török tartalommal próbálkozni.

 A Kösem szultána életéről szóló sorozat magyar címéről és premierjéről egyelőre nem tudni még semmit, de vélhetően heti egy részt adnak majd belőle és szerintem ki fogják próbálni ezt a TV2-n, főműsoridőben, viszont remélem, hogy nem a Szulejmán ellen, mert így akár már a startnál elgáncsolhatják saját magukat és a TV2-re nagyon ráférne a hétköznap esti sorozatsiker.

Forrás: ripost.hu
A kép forrása: hurriyet.com.tr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása