Török sorozat és Friderikusz Sándor érkezik a TV2-re

2015. április 05. - Jasinka Ádám

 A TV2-nél a Sztárban sztár óta nagyon egyik műsor sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár a Rising Star felemás eredménye azért elég volt a sikerhez, de néha, egy-egy jól kiválasztott RTL-es film is képes volt verni ezt az újabb énekes tehetségkutatót. A Rising Star téli fináléja volt az utolsó igazán sikeres időszak, amióta azonban nem igazán terem babér a TV2-nek és ez annak tükrében nagy meglepetés, hogy a főadón futó, Costa Rica-n forgatott, stratégiai reality-nek nevezett Éden Hotel a Viasat3-on korábban népszerű volt, de ezek szerint ez a műsor nem ízlik a TV2 közönségének, mivel sem első, sem későbbre tolt műsorsávjában sem nevezhető sikeresnek.

 Azzal, hogy az Éden Hotel kikerült az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt szorításából sikerült az amúgy a TV2-n alacsony nézettséget hozó, hétköznap esti 21:00-es sávot feljavítani, de a műsor összességében rontott a korábbi eredményeihez képest. A reality megüresedett, 20:00-as sávjába visszahozták azt a Zsarukat, ami már az első bemutatásakor sem nyűgözte le a nézőket és érthetetlen, hogy miért nem a sokkal népszerűbb, az RTL-lel versenyképes Magánnyomozók tért vissza új részekkel. A Zsaruk pedig amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mennek is, mivel a TV2 húz egy meglepőt és a saját gyártású műsora helyére betesz egy török sorozatot április huszadikától.

kuzeyguney.jpg

 Ez a lépés azonban csak elsőre meglepő és érdekes, ugyanis ha közelebbről nézzük, akkor láthatjuk, hogy az új sorozat az a Kuzey Güney - Tűz és víz lesz, amit nemrégiben a SuperTV2-n már láthattak a tévézők. A Jóban rosszban után napi vetítésben fognak adni egy török sorozatot, ami akár be is jöhet, mivel annyira sokan nem nézték ezt a TV2-csoport legfiatalabb kábeladóján, de szerintem maga a szisztéma a rossz, mivel az utóbbi műsorváltozásokat megnézve az látszik, hogy a TV2 lesz az egész csatornaportfólió jó-lesz-az-oda-is típusú adója, ami a korábban máshova tervezett, máshol adott műsorokat is felveszi, de azokkal sem tud sikereket elérni. A Kuzey Güney-nek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis az Éjjel-nappal Budapest lesz az ellenfele, amit az első évadában nagyon sikeres A konyhafőnök vezet majd fel.

 Az Éden Hotelt eredetileg a SuperTV2-re tervezték (arról nem is beszélve, hogy első körben a Big Brothert jelentették be, de lefújták), a Kasza! a legfiatalabb kábeladójuk egyik legnézettebb műsora szintén átkerült a főadóra és akkor nem beszéltem a showműsorok (A nagy duett) és a sorozatok adóról adóra történő vándorlásáról. A tévécsatornák közti váltást nagyon olcsó húzás lenne kihasználni a TV2 egyik újdonsága, a Friderikusz című szórakoztató műsor kapcsán, mivel a műsorvezető újra visszatér a tévéadóhoz (mégis kihasználtam). A TV2-nél ugyanis úgy gondolták, hogy kell nekik a Kasza! és a Frizbi Hajdú Péterrel mellé még egy férfi vezette, beszélgetős-szórakoztató műsor, aminek ráadásul ugyanaz lesz a címe, mint a szintén Friderikusz Sándor vezette ATV-s, közéleti műsornak.

 A Friderikusz ellentétben a másik két talkshow-val jobb műsorsávot és jobb felvezetést fog kapni, ugyanis április huszonhatodikától vasárnap esténként kilenc órakor lesz adásban, Az ének iskolája felvezetésével. A TV2-n ezen felül is lesz még pár változás, többek között az is, hogy véget ér A Macska című telenovella, a helyére pedig nem egy új sorozat érkezik, hanem a felezett epizódok helyett teljes részeket láthatnak majd a nézők a Fiorellából. A vasárnap késő esténként tévézők is örülhetnek, ugyanis új részekkel tér vissza Till Attila műsora, a Propaganda is. A részletes műsorrendet a tovább mögött találjátok.

13:50: Magánnyomozók (ism.)
14:55: Valentina titka
15:55: Emlékezz, Reina!
16:55: Fiorella
18:00: Tények
19:30: Jóban rosszban
20:10: Kuzey Güney - Tűz és víz
21:15: Éden Hotel
22:35: film / Kasza! / A konyha ördöge / NCIS / Frizbi Hajdú Péterrel
23:50: film / Hawaii Five-0 / Lángoló Chicago / Belső ellenfél / Grimm

Forrás: SorozatWiki, TV2 Sajtószoba
A kép forrása: sosyolife.net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Markuly 2015.04.05. 20:30:11

T.Fiderikusz Sándor úr vagy Tv2 vagy Szuper Tv2 csatorna!
Én nem tudom ,hogy mitől függ az,hogy melyik műsor menjen és hol én egyszerű Tv néző csak azt tudom,hogy el kezdenek adni végre egy-egy normálisabb sorozatot jelzem a sok Mexikói után amik egy kaptafára készülnek.Szóval ezek után egyszer csak abba hagyják vagy csak szüneteltetik nem tudom mért jó ez mért kell az emberek szórakozását tönkre tenni.Most a Tűz és víz című filmmel tették ezt nagyon sajnálom de azt hiszem ezt nem csak a magam nevében írhatom le .Jó lenne,ha minél előbb láthatnánk a folytatást,vagy ha nem tudják végig adni akkor inkább el se kezdjék,mert ennél rosszabb nincs.Tudják még vannak emberek akiknek a kikapcsolódást a Televízió adja meg,mert esetleg mozgás korlátozott vagy beteg emberről van szó vagy csak egyszerűen nem teheti meg,hogy máshol is szórakozhasson.Nagyon szépen kérem ,hogy legyenek szívesek ennek fényében meg tervezni a műsorokat.Tisztelettel és köszönettel egy Török sorozatok kedvelő néző Márkuly Mária!

Ördög Zoltán · http://testveriseg.wordpress.com 2015.04.06. 15:21:59

Még mielőtt itt okoskodtam volna, megírtam bővebben a saját helyemen. :)
1gondolat.blog.hu/2015/04/06/feladja_a_fomusoridot_a_tv2_es_mit_varhatunk_friderikusz_sandortol

"nem ízlik a TV2 közönségének"
Nem ezen múlik. Mások is odakapcsolhatnának. Akiket érdekel a műfaj, azok tudnak róla, és ők nagy százalékban nézik is.

"érthetetlen, hogy miért nem a sokkal népszerűbb, az RTL-lel versenyképes Magánnyomozók tért vissza új részekkel"
Ez nem egy több héttel, hónappal előre eltervezett lépés volt. Azt adták le, ami le volt már gyártva.
És mivel elfogy majd az is, jön a török sorozat, amitől szintén nem várhatnak többet.
De szerintem a Magánnyomozók sem hozott volna többet.

Jasinka Ádám 2015.04.06. 18:44:55

@Ördög Zoltán: A TV2 közönsége szerintem nem vevő az ilyen műsorokra, csak meg kell nézni, hogy mik a sikeresek. A délutáni telenovellák (szinte kivétel nélkül), a Tények, a Jóban rosszban, a nagy showműsorok. A vetélkedők, a realityk az RTL Klub-nak jobban fekszenek, mert lehet, hogy jobban csinálják, jobb formátumot választanak és lehet, hogy az ő közönségük vevő az ilyesmikre.

A Magánnyomozókból szerintem vétek, ha nincs kéznél új epizód, sem Az élet show-ja, sem a Zsaruk nem hozott olyan jól, mint ez.
süti beállítások módosítása