Szinkronhangok: A néma völgy (Valea Muta)

2017. január 05. - Jasinka Ádám

Ha olyan európai sorozattal találjuk szembe magunkat, amit teljesen, vagy akár csak részben az HBO készített, akkor biztosak lehetünk abban, hogy remek lesz a végeredmény. Ezt hazai, de már cseh, lengyel és román példákkal is alá tudjuk támasztani. A feldolgozás pedig nem szégyen, hiszen előfordul, hogy az újabb verzió még az eredetit is lekörözi.

anemavolgyszinkronblog.jpg

A romániai HBO legújabb vállalkozása a tavaly nálunk is vetített Az Árnyak után egy krimisorozat, amelynek alapját egy norvég széria adta. A néma völgy négy részben meséli el két tizenéves fiú hátborzongató történetét. Filip és Horia látta, amint több embert is meggyilkolnak az erdőben, ám nem szólnak erről egy szót sem, mert akkor el kellene árulniuk, mit is kerestek ott. A gyilkossági ügy megoldásán Elena Zamfir dolgozik, aki Filip nagynénje és egyben nevelőanyja is. A történtek próbára teszik a két srác kapcsolatát, miközben a gyilkos egyre közelebb kerül hozzájuk.

A néma völgy január 8-án, este kilenc órakor debütál az HBO3-on. A magyar változatát Juhász Anna rendezi, a főszereplő srácokra pedig Czető Rolandot és Timon Barnabást választotta. Németh Kriszta újfent a jog oldalán csatlakozik egy sorozathoz, ugyanis ő szinkronizálja az ügyésznőt, Elenát. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva olvashatjátok el.

A néma völgy (Valea Muta)

Vlad Balan (Horia) – Czető Roland
Theodor Soptelea (Filip) – Timon Barnabás
Rodica Lazar (Elena) – Németh Kriszta
Mihai Calin (Silviu) – Fesztbaum Béla
Ovidiu Niculescu (Nicu) – Törköly Levente
Emilian Oprea (Robert) – Seder Gábor
Corneliu Ulici (Laur) – Megyeri János
Adrian Păduraru (Radu) - Kapácsy Miklós

Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök: Bokk Tamás
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Juhász Anna
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

Forrás: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása