Bemutatták az új Kösem szultánát

2016. szeptember 24. - Jasinka Ádám

 A Tims Production 2015-ben indította útjára a Muhteşem Yüzyıl: Kösem című szériát, ami látványvilága, hangulata és zeneisége miatt nyugodtan tekinthető a Szulejmán spinoffjának, azaz testvérsorozatának. A Star TV-n adásba került harminc részből álló első évad azonban nem tudta megismételni a nagy előd nézettségbeli sikereit és kritikai elismertségét, így egy ideig kérdéses is volt, folytatódik-e Kösem szultána története. A sorozat rajongói azonban fellélegezhettek, ugyanis a török FOX bejelentette, hogy elkészítik a második évadot, így megismétlődött az, ami 2011-2012 körül a Szulejmánnal is megtörtént, azaz tévéadót váltott.

aszultana_s2_elokep.png

 A magyarul A szultána címen futó produkció második évada nem csak amiatt lesz érdekes, mert új tévéadón lesz látható, hanem mert harmadízben is lecserélik a címszereplőt alakító színésznőt. Anastasia Tsilimpiou és Beren Saat után a második évadtól Kösem szultánát az idehaza a Megtört szívek Gülserenjeként megismert Nurgül Yeşilçay alakítja majd, akiről most adták ki az első hivatalos promóképeket és melléjük megérkeztek az első előzetesek is. Mivel az új szezon az első fináléja után 5-6 évvel később játszódik, így az új uralkodó IV. Murád szultán, emiatt pedig Kösem már nem egyszerű szultána, hanem a válide szultán lesz. A két évfolyam története között eltelt idő miatt is lehetett szükség a főszereplőt alakító színésznő cseréjére, azaz Kösem "öregítésére".

 A nemrég kiadott előzeteseket a sorozat hazai rajongói oldalának köszönhetően magyar felirattal nézhetitek meg a friss plakátokkal együtt, ha a TOVÁBB-ra kattintotok.

Ha érdekelnek a magyar nyelven adott török sorozatok, lájkolj minket.

 

Forrás: Facebook, fav10.net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2016.09.24. 15:24:06

Az nagyon komoly, hogy a főszereplőt cserélgetik. :)

Jasinka Ádám 2016.09.24. 17:46:25

@desmondwallace: Az első csere még érthető is volt, hiszen nem a fiatalkora a lényeg, de csak visszaemlékezésekből nem lehetett volna jól visszaadni, hogyan is élte meg, hogy elragadták otthonról látszólag indok nélkül, háborúmentes területről. Ennek a mostani cserének nem látom a hátterét, lehetnek kreatív nézeteltérések, személyes ellentétek (ezért is lépett ki a Gülserent alakító színésznő a Megtört szívekből, gyűlölték egymást azzal a színésszel, akibe a történet szerint szerelmes volt és akihez hozzá is ment).

A Szulejmánban is lesz csere, "hamarosan" oda ér a magyar vetítés, a Hürremet alakító színésznő szállt ki, azt hiszem családi okokra hivatkozva. Az amerikai sorozatoknál ez inkább pilot és berendelt sorozat között megszokott, az Egy rém rendes családban is voltak cserék, ha nem tévedek, de úgy látszik akárcsak Magyarországon (BK, JR...), a karaktermegtartás de színészcsere Törökországban is bevett szokás.
süti beállítások módosítása