Máris megbukott volna a köztévé új vetélkedője, a Honfoglaló?

2018. január 08. - Jasinka Ádám

Tavaly év végén, az ünnepi időszakban indult a köztévé vadonatúj vetélkedője, a hazai online stratégiai kvízjátékból készített Honfoglaló. A tévéműsor első öt adásában ismert emberek játszottak, január 2-tól pedig már civilek mérik össze tudásukat a Szente Vajk vezette műsorban.

honfoglalo_musorvezeto.jpgA műsorvezető, Szente Vajk (fotó: Bara Szilvia)

A köztévé főadóján a 2011-es megújulástól kezdve mindig látható volt egy naponta jelentkező vetélkedő. A legsikeresebb kétségkívül a Gundel Takács Gábor vezette Maradj talpon! volt, mely nem csak az idősebb nézők, hanem a reklámozóknak fontos korcsoportban is erős produkciónak számított az M1-en és a Dunán is. A Maradj talpon! később Héder Barna vezetésével nem hozott kiemelkedő nézettséget, de így is jobban teljesített, mint most a Honfoglaló. Ami talán mindenki várakozását alulmúlja.

nezettseg_honfoglalo2.pngBadár Sándor, az ünnepi időszak egyik győztes játékosa (fotó: Bara Szilvia)

Már a Honfoglaló első öt adása sem tudta megtartani a felvezetésének, a Végtelen szerelem című török sorozatnak a nézőit. A civil játékosokkal készült adások azonban talán sosem látott mélypontja juttatták a köztévé mindenkori főadójának nézettségét. A minden hétköznap este 19.30-tól jelentkező Honfoglaló katasztrofálisan teljesített az év első hetében, és mielőtt kizárólag magát a műsort hibáztatnánk, érdemes megjegyezni, hogy a TV2-n 18.55 és 20.30 között az RTL Klubot is megverő A Piramis látható. Úgy tűnik, két dudás (azaz két vetélkedő) nem fér meg egy csárdában.

nezettseg_honfoglalo.pngA Honfoglaló első kilenc adásának nézettsége (adatok forrása: Nielsen Közönségmérés)

A Honfoglaló nézettsége azonban ettől függetlenül sem nevezhető jónak, főleg amiatt, hogy sem az előtte, sem az utána képernyőre kerülő műsorokra sincs jótékony hatással. A 19.30-as kezdésről egy órával korábbra, azaz a vetélkedő elé mozgatott Végtelen szerelem pedig nem olyan erős most, mint volt pár héttel korábban a régi idősávjában. Érdekes lesz figyelni, hogyan változik majd a műsor nézettsége, és eljön-e az a pont, amikor a köztévé új időpontra pakolja, vagy esetleg leveszi a képernyőről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása