Ma debütál az Oscar-díjra jelölt Mindenki alkotójának új minisorozata

2017. február 24. - Szabó Dániel Szada

Hazai idő szerint hétfő hajnalban szurkolhatunk ismét egy magyar alkotásnak az Oscar-gálán, ugyanis a rövidfilm kategóriában száll versenybe Deák Kristóf kisfilmje, a Mindenki. A nagy eseményre a rendező Eszméletlen című minisorozatának bemutatkozó epizódjaival hangolódhatunk, amelyet ma tűz műsorára a Paramount Channel. 

eszmeletlen_foto_brozsek_niki.jpg

Az egyszerre bizarr és humoros komédiasorozat meglehetősen szokatlan élethelyzetet mutat be részenként 3-4 percben, de erről meséljen inkább maga az író-rendező, Deák Kristóf.

„A történet helyszíne egy kórházi szoba, ahol a főszereplő, Géza (Tzafetaas Roland) fekszik, teljesen mozdulatlanul, talpig befáslizva, kómában. Valójában azonban szép csöndben figyel, nagyon is lát-hall ő mindent, ami körülötte történik, és mindenhez van egy-egy csípős megjegyzése is: ezekből áll össze az epizódok narrációja. Géza egyébként egy fiatal vállalkozó és nem egy matyó hímzés: üzlettársainak ahol tud, keresztbe tesz és adót sem szeret fizetni. Az őt körülvevő orvosok, nővérkék, családtagok (Igó Éva, Gazsó György és Bakonyi Alexa - a szerk.), barátok, ügyvédek azonban még Gézánál is borzasztóbbak és olyasmiket is kimondanak a kómában fekvő beteg jelenlétében, amiket amúgy sohasem mernének.”

Az alapkoncepció azonban nem pusztán a képzelet szüleménye, Kristófot saját kórházi élményei és egy valódi kómás eset inspirálták:

„Olvastam egy betegről, aki annak ellenére, hogy kómában volt, mindent hallott: még azt is, amikor a tulajdon édesanyja a halálát kívánta. Végül magához tért és szembe kellett néznie szülőjével. Ez az egyszerre vicces, furcsa és elképesztő sztori adta az ötletet, hogy jó lenne a beteg szemszögéből bemutatni az ehhez hasonló bizarr helyzeteket.”

Az Eszméletlen 1. része február 24-én, 20.55-kor lesz látható elsőként a Paramount Channel műsorán, majd a 2. rész február 25-én, 20.55-kor követi. A 3. részre február 26-án, 20.55-ig kell várnunk, de aki esetleg időközben lemarad az első kettő epizódról, az február 26-án pótolhatja őket 16.50-kor, illetve 18.40-kor.

Forrás: Paramount

Fotó: Brozsek Niki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása