Napi közel három óra saját gyártás ősszel a TV2-n

2016. augusztus 21. - Jasinka Ádám

 A Duna TV, az RTL Klub (és a Story4 és az AXN) után lássuk, hogy a harmadik, országosan fogható nagy tévéadó, a TV2 mivel is készül a legfontosabb tévés időszakra, az őszi szezonra. Azt a korábbi bejelentések alapján tudhattuk, hogy érkezik egy vadonatúj tehetségkutató, a napi, realityszerű adásfolyammal megbolondított Star Academy, hogy visszatér új részekkel mind az Ezek megőrültek!, mind a Drágám, add az életed!, valamint hogy idén sem marad el a Sztárban sztár, illetve hogy több mint tíz év után elköltözik a főadóról a "második számú" napi szappanopera, a Jóban Rosszban.

 Amiatt, hogy a Csillagvirág Klinika életét mostantól kizárólag a SuperTV2-n élvezhetik majd a nézők, a TV2-n felszabadult közel 40 percnyi műsoridő, ami kapcsán először az fordult meg a fejemben, hogy így, ha jönnek is napi, saját gyártások, biztosan több idő jut majd a heti szériákra. Tévedtem. A TV2 ugyanis az RTL Klub taktikáját követi ősztől, ami röviden annyit tesz, hogy "kevés" saját produkciót tűznek képernyőre, de azok hattól este tízig kitöltik a főműsoridőt. Ez persze nem meglepő lépés, hiszen a naponta változó kínálat nem tud egyenletes nézettséget szállítani.

tv2osz3.jpg

 Abból a szempontból viszont rossz irány, hogy a főadókon amúgy is egyre kisebb számban jelen levő heti produktumok száma még inkább redukálódik, vagy éjszakára szorul. A TV2-n jelenleg legfrissebb szezonja végén jár az NCIS, amely idehaza szeptember 15-én fog finálézni, és ezt csak azért hangsúlyozom ki, mivel az Amerikai Egyesült Államokban szeptember 20-án este érkezik az új, szám szerint tizennegyedik etap, azaz a magyar vetítés - ha csak rövid időre is - de beéri a tengerentúli sugárzást.  A TV2 őszi kínálatának további részleteit a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

 Azonban nem csak az NCIS-szel hozza szintre magát a TV2, hanem a Zsaruvérrel is, amely ugyan hajnalban kerül adásba, de augusztus végére elfogynak a magyarul le nem adott epizódjai. Így ősszel egyelőre csak egy biztos heti szériája lesz a TV2-nek, mégpedig a szerdánként, késő éjszaka jelentkező Lángoló Chicago, amelyből azt a negyedik etapot láthatjuk, amely idén májusban finálézott, azaz ebből is a legfrissebb részeket kapjuk magyarul.

tv2osz2.jpg

 A TV2 főműsoridejét tehát nem a külföldi sorozatok, hanem a helyi, saját gyártások töltik meg, így reklámok nélkül 175 percnyi, azaz közel három órányi saját tartalmat láthatunk majd minden hétköznap. Sőt, lesz két olyan nap, amikor ez a szám felcsúszik 200 percre is, ez pedig tényleg a nem semmi kategória. Az Ezek megőrültek! új évada augusztus 29-én, a Tények után, 19:25-kor kezd, és a Kasza Tibi és Cooky műsorvezetésével érkező celebes produkció hét hétig, azaz október elejéig lesz a TV2 estéinek meghatározó eleme. A műsor fináléja után sem maradunk azonban ügyességi vetélkedő nélkül, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, akkor október 17-től érkezik a Drágám, add az életed! második etapja.

 A Star Academy, amelytől szerintem a legtöbbet várja a TV2, már augusztus 27-én este bemutatkozik, méghozzá dupla beköltöző show-val, a napi adások viszont az Ezek megőrültek! új részei után, augusztus 29-től minden hétköznap 20:30-tól lesznek láthatóak. Ezekben a realityszerű adásokban követhetjük nyomon a műsorba bekerült 16 énekes mindennapjait, a felkészülésüket a hétvégi élő show-ra. Ezen felül a SuperTV2-n jelentkező szintén napi háttérműsorokban, a Warm-Up-ban és a Backstage-ben még több érdekességet megtudhatunk majd az énekesekről.

tv2osz1.jpg

 Az új énekes tehetségkutatóból azonban nem csak napi összefoglalók, hanem egyfajta "kiválasztó" adások is képernyőre kerülnek. A hétfő és csütörtök esténként élőben jelentkező, A jelölés címet kapó 25 perces adásokban két ember kap jelet; az egyikük az énekesektől, akik maguk jelölik ki a szerintük leggyengébbet (vagy azt, akit ki szeretnének ejteni), a másikuk pedig a zsűritől kap jelet a próbák, a felkészülés és az élő adások alatt nyújtott teljesítménye alapján, így a két "kijelölt" versenyző a szombati élő show-ban a veszélyzónába kerül. A hétvégi műsorban a két veszélyzónást kivéve a többi énekes előad egy-egy dalt, majd a nézők és a zsűri szavazatai alapján kialakult sorrendben az első helyezett védettséget kap, míg a legutolsó helyen végző versenyző bekerül a veszélyzónába. A három "veszélyben levő" az adás végén színpadra áll, és akire a legtöbb nézői szavazat érkezik, az visszatérhet az Akadémiára. A kiesés szélén táncoló két énekes közül egyet a zsűri megmenthet, de ha nem tudnak dűlőre jutni, akkor annak a zsűritagnak a szavazata dönt, aki a vezető tanár volt az adott héten.

 A TV2-nek azonban nem csak heti egy showműsora lesz ősztől, hiszen szeptember 11-i kezdéssel megérkezik a Sztárban sztár negyedik felvonása, és már nem csak azt tudjuk, hogy Tilla lesz a házigazda, és Liptai Claudia, Hajós András, Bereczki Zoltán és Majoros Péter ül az ítészek között, hanem lehullt a lepel a versenyzőkről is. A névsort ide kattintva tudjátok elolvasni. A TV2-nek tehát érdekes ősze lesz, és ez nem csak a főadót, hanem a portfóliót tekintve is elmondható.

A képek forrása: tv2.hu, nbc.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása