Ők lesznek a Gyökerek című sorozat magyar hangjai

2016. július 02. - Jasinka Ádám

 A History Channel készítette el és mutatta be idén a szerintem sokak, főként az idősebb korosztály által ismert Gyökerek című, klasszikusnak számító sorozat, és ezáltal Kunta Kinte történetének újabb feldolgozását. Magyarországra az HBO hozza el az új szériát, amelyben ahogyan az eredetijében is, kisebb-nagyobb szerepet kapnak aktuálisan népszerű és ismert színészek is. A premier az HBO3-on lesz, július 3-án este.

gyokerekszinkron.jpg

 A Gyökerek, ahogyan az eredeti, 1977-ben készült díjnyertes minisorozat, az amerikai történelem szégyenfoltját, a rabszolgatartás időszakát idézi meg, és a főszerepben egy jobb életért küzdő fekete családot látunk. A generációkon átívelő történet a fiatal Kunta Kintével kezdődik, akit Gambiából Amerikába hurcolnak, ahol eladják rabszolgának. A sorozatban az ő, valamint családja hányattatását követhetjük nyomon egészen a rabszolga-felszabadításig. A főszereplőt Malachi Kirby alakítja, mellette pedig láthatjuk még többek között Forest Whitakert, Laurence Fishbourne-t (CSI: A helyszínelők, Hannibal, Feketék Fehéren), Jonathan Rhys Meyerst (Tudorok, Drakula), Matthew Goode-ot (A férjem védelmében) és Anika Noni Rose-t (A férjem védelmében, Csontzsák, Bates Motel - Psycho a kezdetektől) és James Purefoyt (Róma, Gyilkos hajsza) is.

 A magyar változatot Varga T. József rendezi, és a szereposztása finoman szólva is tankönyve illő lett. Aki esetleg a szívéhez szokott kapni akkor, és attól, amikor egy színészt nem a megszokott hangjával hallhat, az most fellélegezhet, ugyanis Varga T. József ahol csak tehette, azt a színészt választotta szinkronhangként, akivel az adott színészt a legtöbbet hallhattuk. Egy kivétel akad csak - legalábbis a főbb szereplők körében. A Tudorokból és a Drakulából ismert Jonathan Rhys Meyerst vélhetően filmes elfoglaltságai (Budapest Noir) miatt nem Kolovratnik Krisztián, hanem Csík Csaba Krisztián szólaltatja meg.

 Amiatt sajnálom csak egy picit, hogy be lettek tartva a megszokott párosítások, hogy így Matthew Goode-ot nem Horváth Illés vagy Szatory Dávid szinkronizálja, illetve hogy James Purefoy nem Kerekes József hangján szól majd mint a Gyilkos hajszában, mivel a színészt "elvitte" Forest Whitaker. Érdekes meccs volt - a fejemben legalábbis - Laurence Fishbourne magyarítása, hiszen ketten (Vass Gábor és Schneider Zoltán) is kiválóan szinkronizálják. Az általam várt párosításokon felülemelkedve viszont azt nyugodt szívvel ki tudom jelenteni, hogy erős szereposztást kapott a Gyökerek új feldolgozásának szinkronja. Köszönet a stáblistáért az HBO-nak! A magyar hangok listájáért kattintsatok a TOVÁBB-ra.

Gyökerek (Roots)

Jonathan Rhys Meyers (Tom) - Csík Csaba Krisztián
Laurence Fishburne (Alex) - Vass Gábor
Matthew Goode (Dr. Waller) - Rajkai Zoltán
Malachi Kirby (Kunta Kinte) - Varga Gábor
Regé-Jean Page (Chicken) - Simonyi Balázs
Shannon Lucio (Patricia) - Andrádi Zsanett
James Purefoy (John) - Czvetkó Sándor
Erica Tazel (Matilda) - Zakariás Éva
Derek Luke (Silla) - Presits Tamás
Forest Whitaker (Fiddler) - Kerekes József
Katie McGuinness (Elizabeth) - Sipos Eszter
Tony Curran (Connelly) - Koncz István
Adam Fergus (Sir Russel) - Vida Péter
Nokuthula Ledwaba (Binta Kinte) - Kiskovács Luca
Carol Sutton (Miss Malizy) - Réti Szilvia
Chris Obi (Kintango) - Tóth András
Babs Olusanmokun (Omoro Kinte) - Varga Rókus
Chad L. Coleman (Mingo) - Albert Péter
Emayatzy Corinealdi (Belle) - Urbán Andrea
Lane Garrison (Frederick) - Jakab Csaba
T.I. (Cyrus) - Szabó Máté
G. Hannelius (Missy) - Laudon Andrea
Anika Noni Rose (Kizzy) - Lamboni Anna
Anna Paquin (Nancy) - Ősi Ildikó
Michael James Shaw (Marcellus) - Gubányi György
Mekhi Phifer (Jerusalem) - Papucsek Vilmos
Brett Rice (William) - Barbinek Péter
Mark Rolston (Jewett) - Haagen Imre
Sedale Threatt Jr. (Tom) - Pál Tamás
Mandela Van Peebles (Noah) - Baráth István
Kedar Williams-Stirling (Sitafa) - Joó Gábor
Simona Brown (Jinna) - Laurinyecz Réka
James Moses Black (Benjamin) - Petridisz Hrisztosz
Hakeem Kae-Kazim (Samson) - Horváth Gergely
James Alexander (Edward) - Fehér Péter

Magyar szöveg: Kiss Barnabás
Hangmérnök: Bán Péter
Vágó: Kozma Judit
Gyártásvezető: Rácz Gabriella
Szinkronrendező: Varga T. József
Stúdió: Mikroszinkron

A leírás forrása: HBO
A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása