Itt vannak az Ügynöklista című sorozat magyar hangjai

2015. szeptember 11. - Jasinka Ádám

 A TV2 lesz úgy látszik a két országos kereskedelmi tévéadó közül az, amelyik ebben az őszi szezonban megpróbálkozik az új, külföldi sorozatokkal, ami csak azért érdekes, mert a nyár végéig az volt a jellemző, hogy a premier szériák, új évadok inkább a TV2 Csoport kábeles részére jönnek (A bura alatt, Continuum, A Köpeny...), míg a főadóra csak az egy évados szitkomok jutnak, de azok se a főműsoridőbe.

  Az őszi szezon első hetében azonban kiderült, hogy nem csak A titkok könyvtára érkezik majd a TV2-re, hanem Az ősi prófécia és az Ügynöklista is, melyek ténylegesen újdonságnak számítanak, nem csak csatornapremiernek. Ezek közül az előbbi kettő már bemutatkozott, a harmadik sorozat, a kémdráma viszont csak szeptember 27-én, késő este debütál, viszont nem akármilyen felvezetéssel. A TV2-nél szokásukhoz híven nem aprózták el a magyar szinkronokat, hiszen mindegyik premier kifejezetten jó szereposztást kapott, sőt, az Ügynöklista stáblistáját olvasva elismerően bólogattam is.

ugynoklistaszinkron.jpg

 Az Ügynöklista egy izraeli történet amerikai feldolgozása és a sorozat középpontjában egy orosz esetekre specializálódott CIA-ügynök és az ő egykori, orosz kém szülei állnak. Akinek ez a sztori ismerős az nem téved olyan nagyot, hiszen nem egy ilyen filmet és sorozatot láttunk már, viszont ez - ellentétben például az autentikus Foglalkozásuk: Amerikaival - nem a hidegháború alatt, hanem a jelenben játszódik.

 A sorozat főszereplőjét Gavin Stenhouse formálja meg, a magyar hangja pedig Előd Álmos lesz, a szüleit alakító Hope Davist és Scott Cohent pedig Spilák Klára és Jakab Csaba kettőse szinkronizálja. Hope Davistől nem lesz idegen Spilák Klára hangja, ugyanis a színésznőt több filmjében is ő szinkronizálta, bár legutóbb a Wayward Pines-ban Orosz Anna kölcsönözte neki a hangját. Scott Cohen pedig a Doktor D című sorozatnál már megkapta Jakab Csaba orgánumát, szóval itt is megfigyelhető egyfajta következetesség.

 A színészeken felül azonban a magyar változat stábja is szót érdemel, ugyanis Pócsik Ildikó a szinkronrendező, aki többek között a Gyilkos elmék és A nevem Earl szereposztását is kitalálta, a magyar szöveget pedig Dr. Halász Blanka és Petőcz István írták. Az Ügynöklista magyar hangjaiért és stáblistájáért köszönet a TV2-nek!

Ügynöklista (Allegiance)

Gavin Stenhouse - Előd Álmos
Hope Davis - Spilák Klára
Scott Cohen - Jakab Csaba
Margarita Levieva - Vágó Detti
Morgan Spector - Kőszegi Ákos
Kenneth Choi - Kálid Artúr
Robert John Burke - Barbinek Péter
David Vadim - Király Attila
Floriana Lima - Lamboni Anna

Magyar szöveg: Dr. Halász Blanka, Petőcz István
Szinkronrendező: Pócsik Ildikó
Stúdió: Subway

Forrás: TV2
A kép forrása: hollywoodreporter.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása