Változások az RTLII műsorrendjében

2015. május 27. - Jasinka Ádám

 Az RTLII-től nem is tudom pontosan, hogy mit vártam, de talán azt kijelenthetem, hogy nem azt a fajta kínálatot, ami sokáig jellemző volt az RTL legfiatalabb kábeltévéjére. A csatorna indulását követő időszak kimondottan tetszett, néztem is a műsoraikat, de valahogy pár hónap alatt kifulladt az egész, egysíkú és unalmas lett, amit csak egy picit tudott számomra megdobni a Való Világ. A premier sorozatokból nem jöttek új évadok, viszont egyre több olyan ismétlés került képernyőre, amit a többi, szintén RTL-es adón is láthatunk. Ez az irány azonban az elmúlt időszakban mintha megváltozott volna.

rtliiszelfi.jpg

 Az RTL Klub-nál nemrég annyi új műsort jelentettek be, köztük kimondottan az RTLII-re érkezőket is (Pimaszúr ottalszik, Európa Liga), hogy nem kérdés, valamit szeretnének kezdeni a nem túl izmos nézettségű adójukkal. Azon mondjuk csodálkozom, hogy a Szombat esti lázból nem készítenek egy újabb évadot, mert ugyan nem hozott az ötödik szezon finoman szólva sem jó eredményeket, de azért van potenciál ebben a formátumban, főleg egy kis tévéadón. A másik, ami szerintem jól muzsikálhatna, az a Házasodna a Gazda, amivel kapcsolatban szintén rejtély, hogy miért nem készítenek új évadot.

  Az ötletelés helyett viszont nézzük, hogy mivel van biztosan dolgunk, ugyanis júniustól picit átalakul az RTLII műsorrendje. A múlt héten bejelentett Szelfi című műsorukról elsőre azt hittem, hogy a Magyarul Balóval helyére fog érkezni és a nyári szünetre vonuló beszélgetős műsor váltása lesz, azonban tévedtem. Az RTLII-n megmarad az inkább politikával-gazdasággal foglalkozó Híradó-Magyarul Balóval páros és csak utánuk, este tíz órától érkezik a Szelfi június nyolcadikától. A műsorból fent van az RTL honlapján pár részlet és lehet, nem véletlenül került ilyen későre, van benne ugyanis egy-két olyan téma, ami nem a kisebbek fülének való.

 Mivel a Szelfi késő estére került, így műsorsávot vált Az élet csajos oldala második évados ismétlése és június nyolcadikától este nyolc és kilenc óra között lesz képernyőn dupla részekkel. A hétfőn (Taxi, Glades - Tengerparti gyilkosságok) és pénteken (A nagy svindli, Érintés) adott sorozatok így egy órával korábban, hat illetve hét órakor kezdődnek, lejjebb tolva az előttük levő többi műsort is. A korábbi időpont a kedden, szerdán és csütörtökön vetített filmekre is igaz, mind este hatkor fognak kezdődni. Azonban mivel a telenovellák képernyőn maradnak és öttől a Hupikék törpikék színesítik az RTLII-t, így az Agymenők című sorozattól búcsút kell inteniük a tévézőknek.

 A délutáni kínálatban lesz még egy változás, mégpedig az, hogy érkezik a Gordon Ramsay - A konyha ördöge brit eredetijének utolsó, 2014-ben készült négy részes évada. Az etap különlegessége, hogy a séf nem az Egyesült Királyságban szedi rendbe az éttermeket, hanem három epizódra Spanyolországba, míg egy rész erejéig Franciaországba utazik. A premier június tizedikén lesz.

 Az RTLII-s saját gyártások közül azonban nem mindegyik marad képernyőn, ugyanis a Showder Klub és a Heti Hetes is nyári szünetre megy. Az előbbi azért, mert véget ért a tavaszi szezonja, a másik pedig az év legmelegebb időszakában eddig sem sokszor jelentkezett új részekkel. A vasárnap esték viszont nem maradnak Heti Hetes nélkül, mivel ahogyan tavaly is, idén is Best Of adásokat láthatnak majd a nézők.

12:50: Smaragd szív - Az örökös
13:45: Lucia - A sors üldözöttje
14:40: Rosario - A múlt fogságában
15:35: Barátok közt
16:05: Gordon Ramsay - A konyha ördöge
17:05: Hupikék törpikék
17:30: Hupikék törpikék
18:00: Taxi / film / film / film / A nagy svindli
19:00: Glades - Tengerparti gyilkosságok / film / film / film / Érintés
20:00: Az élet csajos oldala
20:30: Az élet csajos oldala
21:00: Híradó
21:30: Magyarul Balóval
22:00: Szelfi
23:00: Barátok közt
23:30: A harc törvénye

A kép forrása: RTLII Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása