A harmadik évadban a gyerekeké a főszerep a köztévé népzenei tehetségkutatójában

2015. január 09. - Jasinka Ádám

 A Duna TV-n 2012-ben mutatták be a legendás Röpülj páva! című tehetségkutató újragondolt változatát, a Fölszállott a pávát. A műsor, az akkor még kevés helyen fogható tévécsatornán elég szép nézettséget hozott, ezért nem is volt meglepő, hogy megrendezték a tehetségkutató második évadát is. A premierre azonban csak 2014-ben került sor, a műsor új évada pedig szerényebb nézettséggel is futott.

folszallottapava.jpg

 A köztévénél azonban most újítanak egyet a műsoron és kimondottan a gyerekekre, a 6 és 14 év közötti fiatalokra építik fel a harmadik évadot. A magyar televíziózás elmúlt időszakában egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan tehetségkutatók, az olyan showműsorok, amikben kimondottan a gyerekeké, a fiataloké a főszerep. Ez az elsőre rizikósnak tűnő ötlet viszont bejött a TV2-nek, és Az ének iskolájából két, nagyon is sikeres évadot csináltak meg. A köztévénél sem nevezhető újdonságnak az, hogy a fiatal tehetségek versenyeznek a műsoraikban, elég csak az első komolyzenei tehetségkutatóra, a Virtuózokra gondolni.

 A Hagyományok Házával közösen megrendezett harmadik évadra február tizenötödikéig várják a lelkes és tehetséges fiatalok jelentkezését. A versenyt ismét népzene és néptánc kategóriákban hirdetik meg, így énekes- és hangszeres szólisták, énekegyüttesek, zenekarok, táncos szólisták és táncos párok, valamint néptáncegyüttesek jelentkezését várják.

 A területi selejtezők 2015 tavaszán lesznek, a kiválasztott negyvennyolc produkció szereplői nyári előkészítő táborozáson vesznek részt. Az összefoglaló adásokat 2015 őszén fogja adni a Duna TV, a döntőket pedig a tervek szerint november és december között tűzik képernyőre.

Forrás: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása