Szinkronosok a tévében - 1x12: Zsurzs Kati

2014. április 27. - Jasinka Ádám

 A cikksorozat szereplőit mikor összeválogattam Zsurzs Kati volt az egyik olyan, akinek nagyon sokszor hallom ugyan sorozatokban és filmekben is a hangját, de tévében eddig csak két ízben volt alkalmam látni. Ezért nem igazán bíztam abban, hogy tartalmas, érdekes és kutatómunkát igénylő cikket tudok vele kapcsolatban írni. De persze itt jön az, hogy mennyire nem vagyok képben a magyar színészek munkáival, ugyanis a színésznő talán a bejegyzéssorozat legtermékenyebb szereplője.

 Zsurzs Kati a filmrendező Zsurzs Éva lánya, aki rengeteg tévéfilmet és filmsorozatot is készített, többnyire híres magyar regényeket adaptálva. Az ismertebb munkái közé tartozik a Nő a barakkban, az Abigél, a Különös házasság és a Fekete város is. A színésznő tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte és 1977-ben szerzett oklevelet. A csoporttársai között olyan neveket találunk, mint Barbinek Péter, Mikó István és Rátonyi Hajni, valamint együtt végzett többek között Straub Dezsővel, Deák Krisztinával és Gáti Oszkárral is.

 Az országos ismertséget és a film- és szinkronszerepek hadát az Abigél című tévésorozat hozta meg számára. Játszott a Thália Színházban valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Játékszín előadásain is dolgozik. A legismertebb szinkronszerepei közé tartozik a Csengetett, mylord? Poppy-ja, a Downton Abbey Mrs. Patmore-ja, a Roseanne főszerepe, valamint a Hetedik mennyország Annie Jackson-ja. Bár ehhez utóbbihoz az is hozzátartozik, hogy a sorozathoz két magyar változat is készült, s csak az egyikben kölcsönzi a hangját a színésznőnek. A tévés munkái közül pedig kezdjük a sort az Abigéllel, a Szabó Magda könyvéből készült adaptációval, amiben a színésznő a Matula iskola egyik növendékét, Kis Marit alakította. A tovább mögött szemezgethettek a tévés munkáiból.

SzATZsK1.png

A Szomszédokban egy erdélyi lányt alakított.

SzATZsK2.png

A Família Kft. című szituációs komédiában pedig a főszereplő Ádám család egyik rokonát, Sárit játszotta.

SzATZsK3.png

A Casino című három részes, RTL Klub-os sorozatban a kaszinóba járó egyik vendéget, bizonyos Köllö Emíliát alakította.

SzATZsK4.png

A Hacktion Újratöltve negyedik évadának szezonzárójában Hadáknét alakította.

SzATZsK5.png

De szerepelt még a Családi kör, a Tűzvonalban, a TV a város szélén, a T.I.R. és az Égető Eszter című tévésorozatokban is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása