Szinkronosok a tévében - 1x07: Simon Kornél

2014. március 23. - Jasinka Ádám

(A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról és Vándor Éváról itt találjátok.)

 A múltkor azt írtam, hogy ezt a cikksorozatot azért is szeretem csinálni, mert nem csak meg lehet ismerni az egyes színészek munkáit, de olyan magyar tévésorozatokat is talál az ember, amiket vagy elfelejtett, vagy nem is ismert. Amikor Simon Kornél tévés szerepei után kutattam, mit ne mondjak, nem maradtam érdekességek hiányában.

 A színész talán legismertebb szinkronszerepe a brit Sherock sorozat főszereplőjéhez kapcsolódik, ugyanis ő szólaltatja meg magyarul Benedict Cumberbatch-et. De ő szinkronizálta a főszereplőt a német Robbie, a fóka című sorozatban, szerepel még a Párizsi jóbarátok és a Kettős ügynök című sorozatok magyar változatában is. Simon Kornél 2003 óta a Centrál Színház (régi nevén Vidám Színpad) tagja, ahol nem csak színészként, hanem rendezőként is dolgozik.

 A legmeglepőbb állandó sorozatszerepe a TV2-s Tea című szitkomban volt. Nem maga a szerep, hanem inkább maga a sorozat és a szereplők a meglepőek. A csatorna harminchárom epizódos, 2002 és 2003 között vetített vígjáték sorozatában játszott az a Csizmadia Gergely, akit legutóbb a szintén TV2-s Magánnyomozókban láthattak a nézők, de a stáblistán még egy ismerős nevet találunk, ugyanis az X-faktor harmadik évadában versenyző Lass Bea ebben a sorozatban is szerepelt. De a Hacktion Újratöltve ötödik évadában, a főnöknőt alakító Kerekes Éva, és Básti Juli is vendégszerepelt a Tea című saját gyártásban.

SzATSK3.png

Simon Kornél talán legismertebb sorozatszerepe a Társas Játékban alakított Dávid.

SzATSK2.png

 A játék- és tévéfilmek mellett epizódszerepet játszott a Hacktion Újratöltve egyik részében is. Az külön érdekessé teszi a vendégszereplését, hogy a nyomozós sorozatban alakított szerepének szerelme ugyanabban a lakásban lakik, amiben a Társas Játék-beli karakterének a szerelme. Persze epizódszerepet más sorozatokban is vállalt, például a TV2 külföldi licenc alapján készült Szeret, nem szeret című szitkomjában, ahol Oroszlán Szonja és Szabó Győző voltak a főszereplők.

SzATSK1.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása