Hacktion Újratöltve – 2x07

2013. május 08. - Jasinka Ádám

 Dübörög az új évad a magyar nyomozós sorozatból, a Hacktion Újratöltvéből. Ez a rész pedig tele volt a sorozatra jellemző jegyekkel, ott és azt rontották el, ami kellett ahhoz, hogy ne legyen izgalmas az epizód. Egy jó ötletet, sajnos, de így kell érdektelenül megvalósítani.

vlcsnap-2013-05-08-16h56m42s171.png

 A rész alapötlete az volt, hogy van egy híres férfi színész (Simon Kornél), akiért rajong egy fodrásznő. A hölgy szobájának fala tele van a színész posztereivel, képeivel és egy naplóban leírta az esküvőjük tervét. Annyira megszállottja a férfinek, hogy előre eltervezte, hogyan s miként házasodnak össze, hol lesz a nászút. A környezet tudja róla, hogy nem normális, de senki sem veszi komolyan. Az egész dolog pedig akkor pattan ki, mikor szerelmét összehozzák egy másik színésznővel.

vlcsnap-2013-05-08-16h55m59s230.png

 Mondom, vannak jó ötletek a sorozatban és ez is az. A hölgy leöntötte savval a színésznőt, majd elrabolta a szerelmét és majdnem megölte, amiért az megharapta. Sajnos az írók ennél jobban nem dolgozták ki, nem építették fel a történetet. Pedig megalapozva, megteremtve a hangulatot és nem elszúrva azzal, hogy jelenetbe nem illő zenét játszanak, korrekt rész lehetett volna.

vlcsnap-2013-05-08-16h55m31s232.png

 Mert a nyomozást leszámítva dráma sorozatot látunk. Az új szezonban Gáspár Sándor és Gubík Ági karaktereit már kiírták, ebben a részben pedig Mayát is áthelyezték egy másik rendőrségi osztályhoz, Grétához (Gubík Ági). Ezzel pedig a plátói szerelmet közte és Tamás között meg is oldották a készítők. Persze ezek mellett láthattuk, ahogy összezörren Szondi (Anger Zsolt) és Éva (Kerekes Éva), valamint milyen feszült lett a légkör az új főnök óta. Azt tudnám mondani, hogy a szereplők helyezkednek. Nem is igazán a nyomozás volt a történet középpontjában, hanem a háttérben zajló események.

 A szereplők Anger Zsolt kivételével nem sokat tesznek hozzá a sorozathoz. Egyedül a laza és vicces hapsi, Szondi van kidolgozva, mondhatni ő az életszerű karakter, míg a többiek semmilyenek. Tamás és az új főnök Éva felemásak, de se az Erdélyi Tímea alakította szereplő, sem pedig Kornél nem jók. A sorozatban a dialógusokon úszik el sok minden. Vagy közhelyesek, vagy túl viccesek akarnak lenni. Mind a kettő hangulatromboló.

Értékelés: Ez a rész nem volt annyira jó. Az epizód végén, az akciósabb jelenet a zene miatt nem volt izgalmas. Se nem katartikus, se nem érdekes nem volt. Ez nem feltétlenül a színészek hibája. A sorozat felemás, mert vannak jó részek, vannak jó jelenetek, de igazán érdekes epizódot párat láttam az új érában.

4/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása