Vundersőn és Zuperszexi – 1x01: Morning Show a képernyőn

2013. október 14. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub új saját gyártású műsorát nem csak műfajilag nehéz elhelyezni, de az ember azt se tudja egyértelműen eldönteni, hogy ez most vicces volt apró hibákkal, vagy orbitálisan unalmas, erőltetett és kínos. Mert mind a kettőt simán rá lehet égetni a Vundersőn és Zuperszexire. Az első reklámig az az érzésem volt, hogy maguk a készítők se tudják pontosan, merre induljanak el, mivel töltsék ki az adásidőt, s ezért az eddigi összes magyar szórakoztató műsorból kiszedték a nekik tetsző elemeket. Az egész pedig kicsit Morning Show-s, kicsit Kész Átveréses, kicsit celebszivatós volt Gálvölgyi Show-ból ismert humorbetétekkel fűszerezve.

VesZ4.jpg

 Az első adást két részre lehet bontani; az előre felvett és az élő jelenetekre. Előbbiből elég sokat kaptunk, s megmondom nem is voltak olyan rosszak. A földet nem csapkodtam a röhögéstől, de azokért a poénokért, amiket beletetettek megérte leforgatni a pár perces, szitkomszerű betéteket. Nekem mind a politikai fricskák, mind a bulváros vonal tetszett, s igazán nem is ezen úszott el a műsor.

 Ami nem működött az úgy igazából a műsor első fele, az erőltetett, izzadtságszagú poénok, egymást gyorsan váltó hol kínos, hol unalmas adásrészek nem csak hogy élvezhetetlenné tették a Vundersőn és Zuperszexi-t, de a néző el is kezdett azon gondolkodni, hogy ennek mégis melyik producer adott zöld utat. Mert az oké, hogy a páros jól muzsikált a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, a Kalandra fal!-ban és brillíroznak a Morning Show-ban, de ezek a műsorok egy kiválasztott témára, stílusra épülnek és nem csapkodtak úgy, mint Balázs és Jani ebben az akármiben.

VesZ2.jpg

 Kapkodtak, gyorsan lezavartak mindent és az első reklámig igazán nem is röhögtem. A műsor rovatai több mint kínosra sikeredtek és csak egy-két futólag elejtett beszólás, mint After 8 vagy bucira szívta csalt mosolyt nem csak a parancsra tapsoló, hanem a képernyők előtt ülő közönség arcára. Ebből is látszik, hogy a feszített adásmenet, az előre megírt poénok mennyire nem fekszenek nekik, s ezeket én dobnám is ki a következő részből. Nem azt mondom, hogy ne kerüljön szóba se politika, se bulvár, de legalább ne ilyen középszernél is rosszabb dolgokra menjen az adásidő.

 Oké, Pákó mint Morgan Freeman bármennyire is hülyeség nekem nagyon tetszett, s kb innentől javult is a színvonal. Ahogy a két műsorvezető lazább lett és az előre megírt poénok is kikerültek a képből élvezhetőbb, szórakoztatóbb lett a műsor. Balázs és Jani (no meg Rákóczi Feri) humora a spontán poénoktól jó, gyors fricskák, odamondások, eszmecserék, beszólások. A képernyőre vitt Morning Show-nak viszont nem tett jót a dramaturgia, és akkor jöttek igazán bele igazán, amikor beszélgettek Vágó Istvánnal. Nem mondom, hogy tökéletes lett, de ez a rész hozta azt, amit ettől a műsortól várnék.

VesZ1.jpg

 A Vundersőn és Zuperszexi adásról adásra változó konferansziéjának szerepét először Boros Lajos kapta, akinek én személy szerint bírom a humorát, a szóvicceit. Az viszont rejtély, hogy miért kellett a közönség mögé száműzni, mert egyértelműen látszott, hogy – noha riválisok voltak – egész jó összhangban volt a műsorvezetőkkel. A műsor egyik legjobb poénjai is tőle származik; mondtunk mi ennél keményebbeket is, meg is szűntünk.

VesZ3.jpg

 Az biztos, hogy ilyen műsort még nem láttam, lehet ezért is szokatlan. De bármennyire is új, az első fele úgy ahogy van kuka (vagy gagcsapat kellene és egy bemelegítő ember), de mindenképpen megfontolnám néhány műsorelem kivágását és inkább adnék kevesebbet és kidolgozottabbat, mint sokat, de szinte poénmenteset. Annak se volt sok értelme, hogy kiszedtek valakit a közönségből, meg behívták Vastag Csabát, hogy még egy bőrt lehúzzanak az elsőre is közepes hazugságvizsgálós témáról. A Vundersőn és Zuperszexi első adása nem jó, de nem is szörnyű annyira, hogy elkaszálják, mert lehetőség van benne, csak elő kell bányászni és meg is kell faragni.

Képek: Vundersőn és Zuperszexi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása