New Girl – a második évad

2013. május 29. - Jasinka Ádám

szsz.PNG

 Az első, brutálisan jó évad után kicsit csalódtam a sorozatban. Amennyire jól alapoztak, és sikerült egy bitang első etapot összehozni, majd megfejelni az egészet ugyanolyan színvonalú évadkezdéssel, annyira nem találták a fonalat a második évad elején. Vagy én nem voltam ráhangolódva a sorozatra vagy az írók botorkáltak egy kicsit, de a tizenharmadik részig nem igazán találtam a fogamra valót. Voltak jó jelenetek, de egyik részre se mondtam, hogy ez az, ezt várom. Szerencsére az évad második felében olyan poénokat láthattunk és hallhattunk, hogy mindent elnézek, amit az első részekben elkövettek.

vlcsnap-2013-05-20-15h36m52s182.png

  • Úgy nézel ki, mint egy jövendőmondó.

 Akinek ez a sorozat nem jött be pár rész alapján, annak nem is fog szerintem. Ugyanazt a humort tudja és hibátlanul. Aki viszont kaszálta vagy az első évad közben, vagy a második elején az gyorsan daráljon, mert ezért az évadzárásért megéri nézni. Nem lacafacáztak, nem vártak évadokat, hogy meglépjenek a történet, illetve a karakterek elmélyítésének szempontjából dolgokat. Ugorjunk is fejest Zooey Deschanel és csipet-csapatának sorozatába.

vlcsnap-2013-05-21-12h50m26s34.png

 Az eddig nekem kicsit ellenszenves Schmidt szerepét remekül árnyalták a készítők. Kapott drámai történetvonalat, aminek köszönhetően visszavett az arcából és megismerhettük, hogy milyen érzései is vannak. Jobban tetszik az új, nem annyira ökör Schmidt. Úgyhogy ez egy jó lépés volt. Az évad fő gondolata két szerelmi szálon mozgott.

vlcsnap-2013-05-24-12h53m12s239.png

  • Holnap megházasodom és úgy nézek ki, mint Mike Tyson.

 Schmidt és Cece hol közel, hol távol kerültek egymástól. Azt tudtuk, hogy a kicsit perverz hapsi szereti Cece-t, és éreztük, hogy nem plátói a dolog, de ennél közelebb nem kerültek egymáshoz az ágyán kívül. Annyira nem, hogy Cece két férfit is kapott maga mellé ebben az évadban, akik közül az egyikkel majdnem meg is házasodott. De a végén persze ott tartottunk, ahol az évad elején. Se veled, se nélküled.

vlcsnap-2013-05-20-14h52m11s51.png

 A másik romantikusabb vonal az Nick és Jess kapcsolata. A beköltözéskor lehetett sejteni, hogy ha a nagy szemű lány valakivel összejön a csapatból, akkor az az átlagos, szeleburdi, de valahogy nagyon is kedvelhető Nick lesz. Ő a legkiegyensúlyozottabb a három srác közül, mert míg Schmidt inkább bolond, ami azért Cece-nek tudható be, Winston az, aki teljesen nem normális. Ők kettejüket egyenlíti ki a viselkedésében az évad során egyre komolyabb, felnőttesebb Nick.

vlcsnap-2013-05-24-12h59m29s178.png

  • Jess hívott, mondta vigyázzak a lányra, aki úgy néz ki, mint Mandy Patinkin.

 Az évadzáróban pedig meglépték azt, hogy összehozták kettejüket hivatalosan is. Ami egyrészről jó, mert összeillenek és a kettejük kapcsolata több poénra ad lehetőséget, mint a Schmidt-Cece huzavona, másrészről viszont lehet, elköltöztetik őket az írók, ha az együtt élésüket zavarja majd a két fiú. A több helyszín, mint a 2 Broke Girls-nél, a humor színvonalának rovására menne.

vlcsnap-2013-05-20-16h25m30s159.png

 Sikerült nagyon elvetemült jelenetek, helyzeteket írni az évad második felében, olyan poénok voltak, hogy könnyesre nevettem magam. Tipikusan az a vígjáték sorozat a New Girl, amiben kevés szereplő van, de mindenki szerethető, illetve olyan a humora, a látványvilága, mint bármelyik animációs sorozatnak. Nem a szokásos vígjáték sorozatos poénokat kapjuk, hanem sokkal jobb helyzetkomikumokat, zseniális ökörségeket (borz a szellőzőben, kád a tetőn) vagy éppen színpadias megoldásokat.

vlcsnap-2013-05-20-15h16m15s150.png

Értékelés: Remekül ötvözik a humort a történettel. Van mit elmesélni, haladnak a cselekményekkel és nem hagyják lógva az egyes karaktereket. Vannak kimondottan orientált részek, amik ugyanúgy jók, mint azok, amikben mindenki szerepel. A színészi játék pedig sokat dob az egész sorozaton, mert a legtöbb helyzetkomikum nem ütne ennyire más színészekkel.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása