Hawaii Five-0 - 1x01

2013. február 09. - Jasinka Ádám

 A Hawaii Five-0 egy régi, akciós és nyomozós sorozat, ami a CBS csatornán futott. A legendás sorozatot úgy gondolta a csatorna, hogy frissít rajta és újra képernyőre teszi, azaz elkészítették az eredeti sorozat remake-jét, ami egy látványgazdag, szépen fényképezett, és akciódús, jó humorú sorozat lett.

vlcsnap-2013-02-09-13h40m00s165.png

 Annyi magán írást megengedek maganak, hogy ezt a sorozatot nem szerettem. Nem tudtam, mi az, amit szeretnek rajta, és a gagyi jelenetek miatt, amikor adták elkapcsoltam. Egyik nap belekapcsoltam a Pro4-gyen, és azt kell mondjam, nem tudom, mit láttam ebből régen, mert hogy egy imádnivaló, ráadásul gyönyörű helyen forgatott széria, az biztos.

vlcsnap-2013-02-09-13h37m48s111.png

 A kezdő jelenetben, ami nagyon tetszett, a robbantások főleg, ebből a szempontból, a látványvilága a sorozatnak tízből tizes. Szóval a kezdésben megismerjük a főszereplőt, és azt, hogy miért lesz belőle Hawaii-on rendőr. Az egészet jól oldották meg, gondolok itt a hatáskeltésre, engem a robbantásokkal levettek a lábamról, a történetvezetés pedig jól volt megoldva. Nem spolilerezem el, de nem volt se nem nyögvenyelős, se nem a nézőre ráerőltetős, hogy bizony ez "dráma".

vlcsnap-2013-02-09-13h37m08s224.png

 A főszereplő tehát Hawaii-ra jön, ahol a kormányzó fogadja. A kormányzó egyébként a 24-ben játszott Jean Smart, aki Martha Logan-t alakította, és ugyanúgy Kovács Nóra a szinkronhangja, mint a FOX szériájában. Jean Smart-ot kedvelem, és mind színész is jól alakít. A főszereplőt, akiről lerí, hogy ausztrál, mint ahogy Simon Baker a The Mentalist-ből, vagy David Lyons a Revolution-ből, szóval Alex O'Loughlin alakítja.

 Az írók jól mutatják be a szereplők magánéletét, ugyanis nekem mind a két főszereplő háttere tetszett, és a szereplők és karaktereik is hitelesek, nem mellesleg illenek a színészek a szerepükre. A másik főszereplőt, Scott Caan alakítja. Ők ketten jól illenek egymáshoz, jók az egymás között interakciók, ez a sorozat egyik humorforrása.

 A másik az akciójeleneten és a humoron kívül, ami tetszik a sorozton, az a szép tájak. Hawaii, főleg amit mutatnak gyönyörű, a kék tenger, a sárgás, narancsos naplemente, és a nem elhanyagolhatóan szép emberek sokat hozzátesznek a sorozathoz.

 Ugye, minden adott a sorozathoz, hogy a nézőknek tessen, csak egy jó történet kellene, vagyis epizódikus sorozat ez, jó történetek. És ez is meg van. Jók az írók, az első rész története is érdekes volt, mondjuk a látvány annyira jó volt, hogy nem tudnám lehúzni pontszámban a sorozat első részét.

Értékelés: A sorozat nagyon bejön, a hangulata remek, humoros, akciódús, van benne dráma ha kell, családi háttér, átívelő történetszál, jól kinéző színészek, mind hölgyek, mind férfiak, és az írók is jók az első résznél. Dícsérem a sorozatot, mert tetszik, régen nem tudom, miért nem tetszett. Az akciójelenetek pedig, a legjobb részei a sorozatnak, a robbantások, kameramozgások mind tökéletesek.

9/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása