Hogyan legyünk szobatiszták? - 1x01

2013. február 08. - Jasinka Ádám

 Az eredeti címén How To Be A Gentleman egy tipikus vígjátéksorozat. Annyira tipikus, hogy nem vicces. Nekem a humora nem tetszik és egy-két vicctől és egy karaktertől eltekintve közepes volt a pilot epizód, sőt ez a típusú vígjáték sorozat, a mostani új irányban, amerre a sorozatok tartanak, ez az egyszerű és pluszt nem adó alap nem népszerű. A nézők az első két részt még nézték, utána pedig a kezdeti 8M-ós nézettség 2M-ósra csökkent.

htbag4.png

 Az alapötlet az, hogy a főszereplő az utolsó gentleman-ek egyike. Tiszteli a hagyományokat és próbál úriemberhez méltón viselkedni. A születésnapjára kap egy konditerem bérletet, és mivel úriember nem utasít vissza semmit, míg nem próbálta, úgy elmegy az edzőterembe. Ott viszont találkozik gimnáziumi iskolatársával, aki mindig piszkálta és bántotta. Szóval az ellentétével találkozik, s megbeszélik, hogy segítenek egymásnak. Miben? Na, igen, az úriember okítja a bunkót, a testépítő szalont vezető pedig férfiemberré teszi a gentleman-t.

htbag3.png

 Ez mellé az írók egy kissé szeleburdi édesanyját, egy beszológatós, parancsolgatós testvért és egy bolond, de mókás férjet írtak a testvérnek. A főszereplő, újságíró, és a Hogyan legyünk Gentleman-ek rovatot vezeti, amin az új főnök miatt változtatnia kell, fiatalosabbnak, frisebbnek kell lennie.

htbag.png

 A történet még úgy, ahogy, de tetszik, és a bolond férj is jó, de itt van a pozitívuma a sorozatnak. Az alánevetésekkel, a poén nélküli, vagy klisés jelenetekkel unalmas első rész nem tetszett. A főszereplő narrálja a körülötte történt eseményeket, ami egy kicsit jó, mivel ötletes, de nem poénos sokadjára, ugyanis mindig az történik, hogy narrálja a következőt: "Egy úriember nem csinálhatja ezt, vagy azt...", de persze pontosan ezt csinálja.

Értékelés: A kevesebb, néha több, de itt nem. Ez annyira, de annyira tipikus, és egyszerű sorozat, hogy nem tetszik. Jó karakter, egy van benne, aki tetszik. A többiek is tipikusak. A történet jó lett volna, és tényleg, ebből az ellentétből, ami az úriember és a konditermes bunkó között van, lehetett volna poénokat írni, és a testvérének a férje is jó karakter lett, de egyik sincs kihasználva, ha pedig valami poént írtak nekik, azok klisések.

3/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása