Hujber Feri és Mészáros Árpád Zsolt csókolózik A Dal-ban

2013. február 02. - Jasinka Ádám

 Eddig is próbált kereskedelmivé válni a közszolgálati televízió, de most itt van a helyzet, hogy a nézők teljes érdektelensége miatt átlagosan félmilliós nézettséget sem hozó televízió kihasználja azt a kártyát, amit a TV2 és az RTL Klub, főleg az RTL Klub, már régen alkalmaz, azaz a műsort a bulvárban kell eladni. Az m1 legnézettebb műsora és a legjobb is, a Gasztroangyal, a kedvencem hoz csak olyan nézettséget, ami jó és a csatorna legnézettebb műsora. A nézők megszerzésére az m1 úgy döntött, hogy A Dal című eurovíziós selejtező műsort nem a minőségi zene kiválasztásával, hanem az érdekes pletykákkal adja el.

 Először is, Gundel Takács Gábor a műsor férfi műsorvezetője. Ő be is került a sajtóorgánumokba, hogy a Maradj, talpon!-t a csatorna levette műsoráról, ami persze médiafogás volt, hogy aztán nézői nyomásra visszakerüljön. Szóval nézettség pipa. Gundel Takács Gábor-ról szóló cikkekben persze írták A Dal-t is, szóval pipa. A női műsorvezető D. Tóth Kriszta lett volna, de az ő kilépett az m1-től, mivel leépítették a dolgozókat és bele akartak szólni a műsorban. Az m1 sajtóosztálya pedig azt mondta, hogy a műsor megmarad, csak más lesz a műsorvezető, azaz DTK - D. Tóth Kriszta Show más műsorvezetővel, értem én. A nem feltétlenül generált reklám A Dal-nak ismét pipa.

 Ugye azt a ziccert nem lehetett kihagyni, hogy a versenyzők között le legyenek tehetségkutatósok, mivel aki szerepelt egy átlagosan 2M-ós, vagy 1M-ós nézettségű műsorban a kereskedelmi csatornáknál, az saját közösségi oldalán, illetve rajongói között reklámozza a músort, mondván nézd, benne leszek. Az m1-nek pedig csak kellett a szintén nem saját maguk készítette reklám, hogy az RTL Klub új mentorokkal készül az X-faktor-ra és így A Dal egyik versenyzője, Keresztes Ildikó interjúban el tudja mondani, milyen fárasztó a munka, és mennyire nem volt szabadideje a műsor mellett.

 Szóval, A Dal-ban énekelni fog Janicsák Veca (X-faktor 1), Keresztes Ildikó (X-faktor 1-3), Szabó Ádám (Csillag Születik 3), Baricz Gergő (X-faktor 2), Vastag Tamás (X-faktor 1), Fehér Zoltán (X-faktor 3), Gyurcsík Tibor (X-faktor 2) az RTL Klub-tól. Puskás Peti, Rácz Gergő, Palcsó Tamás, Mrs. Columbo (Galambos Dorina), Kállay Saunders András, United (Pély Barna), Radics Gigi, Cserpes Laura a Megasztárból, Agárdi Szilvi és Pál Dénes, Mohamed Fatima a The Voice - Magyarország hangjából. Szóval a tehetségkutató műsorok és az előadók népszerűsége alapján a nézettség jól áll, pipa.

 De az m1 nem akar úgy járni, mint a TV2 a The Voice-szal, hogy csak a hang számít, nem kell bulvár, és a nézőknek sem kell a műsor. Ezért, hogy az is tudja, lesz ilyen műsor, aki nem nézi az m1-gyet, plakátok, TV újságban levő reklámok hirdetik a műsort. És a bulvár. A Dal című műsor első selejtezője, a tíz fellépővel és az Eurovíziós Dalverseny szabályzata szerint, azaz a dalok három percesek, fél óra lesz a tiszta műsorideje a daloknak, az m1 viszont erre még ad másfél órát, tudja bevezető, zsűri bemutatása, versenyzők bemutatása, vendégelőadók. És itt vagyunk, vendégelőadók. A politikai mellveregetés nélkül nincs műsor? Van. De az m1 a kommunizmust még egyszer megröpteti és paródiát csinál, mint vendég produkció. Hujber Feri és Mészáros Árpád Zsolt énekli el Karel Gott - Lady Karneval című számát. Hogy kerül a Gálvölgyi János által is parodizált előadó a műsorba? És ide Gálvölgyi János? Utóbbi csak eszembe jutott.

 Szóval Karel Gott 1968-ban Ausztriát képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon a Tausend Fenster című dallal. Szóval, első pont, ahol a cseh énekes kapcsolható az Eurovíziós Dalfesztivállal. Akkor a Lady Kerneval, pedig mint a kommunizmus kerül a képbe, mondván akkori sláger. Voltak megmagyarázott dolgok már a televízióban, de a kapcsolat Lady Karneval és az Eurovíziós Dalfesztivál között olyasmi, mint az X-faktor James Bond-os adásában az egyes előadóknak és a filmnek a kapcsolata. Szóval, hol.., igen, a kommunizmus ugye Brezsnyev csókja, mi nem adná vissza jobban az éra ízét, mint ez. A vendégelőadás kész is, két férfi, és a csók, meg persze fogdosás és mehet is a tizenkettes karika és a bulvárlapok címoldalára az m1 és A Dal. A kérdés, mi hova mehetünk?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása