Arrow - A zöld íjász

2013. január 13. - Jasinka Ádám

 Az Arrow című sorozat a Green Arrow című képregényből készült. A képregényből az Everwood alkotója, Greg Berlanti, Marc Guggenheim képregényíró és Andrew Kreisberg televíziós író hozták létre a sorozatot. Az amerikai egyesült államokbeli The CW csatorna sorozatát Magyarországon az RTL Klub vetíti majd. A sorozat első két részét egymás után mutatja be a csatorna (02.01).

 A sorozat alaptörténete az, hogy a milliomos playboy Oliver Queen (Stephen Amell) hajótörést szenved. A balesetet ő éli túl, és egy lakatlan szigeten köt ki a mentőcsónakkal. A balesetben Oliver Queen édesapja és Oliver barátnőjének, Laurel Lance-nek (Katie Cassidy) a húga Sara eltűnik a tengerben. Oliver harcossá képezte magát a szigeten. Egyik nap, amikor egy ázsia hajót látott a szigetről jelzett nekik és hazajutott. A család nagyon örült, hogy újra láthatták Olivert, akinek nem lesz könnyű az, hogy a családja megváltozott. Édesanyja (Willia Holland) férjhez ment és a lánya (Susanna Thompson) sem olyan szende, mint Oliver eltűnése előtt.

vlcsnap-2013-01-13-16h03m10s176.png

 A milliomos fiú, amikor visszajön a városba, és barátja, Tommy Merlyn (Colin Donnel) körbevezeti és elmondja, édesapja gyárát bezárták, kéri, vigyel el őt barátnőjéhez, Laurel-hez. Oliver megtudja, hogy a város egyik gazdag embere kihasználja a szegényebb embereket. Oliver pedig úgy gondolja, a városban meg kell leckéztetni az ilyen embereket. Persze ezt lesarkítva írtam. A sorozat hasonlít egy kicsit a Batman képergényekhez, filmekhez.

 A díszletek jók, a család kastélya és berendezése nem tetszik. A ilyen luxus, a modern bútorok nem tetszenek. Én egy kastélyt barokk bútorokkal rendeznék be. A pilot rendezése jó, azok a jelenetek, amikor a zöld, csuklyás íjazott jók voltak.

 A gazdag család karakterei nincsenek annyira jól kidolgozva. A főszereplőé és barátnőéjé igen. Oliver nővére érdekes karakter, ő vele lesznek viselkedési problémák. A rendőrők nem kaptak sok szerepet, karaktereik félig jók.

Értékelés: Nem szeretem a képregényekből készült sorozatokat. Jó a Pókember, a Batman is, de nem szeretem őket. Az Arrow hasonlít a Batman-re és ezért nem annyira új ötlet sorozatnak, de a rendezés, és a sorozat is jó. Klisék és nekem nem annyira bejövő megoldások vannak, de az akciójelenetek jók.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása