Ismét átvariálja hétköznap esti kínálatát az RTL Klub

2018. február 18. - Jasinka Ádám

Kis túlzással, tavaly október vége óta A Fal és A Piramis dominálják a hazai tévés piacról szóló híreket. Idén év elején pedig két téma, utóbbi nézettségi sikere és ennek következményeként az RTL Klub műsorváltozásai kerültek a középpontba. Február elején volt a legutóbbi váltás, és most ismét alakítanak az esti kínálaton.

rtlklub_musorvaltozas_2018_februar3.jpgA Fal (fotó: RTL Klub)

Február 5-én indult A Fal az RTL Klubon, méghozzá egy időben a TV2-n hetek óta nagy sikerrel futó A Piramissal. Az első nap Sebestyén Balázs műsora nyert, és másnap is remekelt az RTL Klub, a Stohl András vezette vetélkedő azonban fokozatosan erősödve átugrotta a falat és a helyzet a hetedik héten sem változott: ezért lép ismét, idén sokadjára az RTL Klub.

A Fókusz visszakerül a Híradó mögé, így február 19-től kezdődően hétköznap esténként 7 órától lesz látható. Emiatt A Fal fél órával később, 19 óra 35 perctől várja a nézőket az RTL Klubon. Az utóbbi hetek adataiból jól látszott, hogy A Piramis akkor volt igazán erős, amikor a Barátok közt ment ellene. Ezzel a lépéssel vennék el a TV2-s vetélkedő fölényét. De kérdés, a Fókusz mennyire tudja az RTL Klubon tartani a nézőket és nem kerül-e rosszabb helyzetbe a tévéadó.

rtlklub_musorvaltozas_2018_februar4.jpgBarátok közt (fotó: RTL Klub)

A Barátok közt is későbbre csúszik, és február 19-től már 20.55-kor kezdődnek az epizódjai. Ez azt jelenti, hogy tiszavirág életű volt az az időszak, amikor a főműsoridő elején, rég nem látott korai időpontban jelentkezett az RTL Klub veterán szappanoperája. Az Éjjel-Nappal Budapest pedig talán sosem kezdődött még olyan későn mint jövő hétfőtől: 21 óra 35 perckor indulnak majd az epizódok.

szulejman_ejjeli_idopont_1.jpgSzulejmán (fotó: RTL Klub)

Mindezt a heti tartalmak sínylik meg, ugyanis 22.50-től kerülnek képernyőre. A Halálos fegyver heti kettő helyett már csak egyszer, csütörtök esténként lesz látható, keddenként ugyanis az új időpontba kerülő Házon kívült adják. Szerdánként maradnak a Szulejmán premier epizódjai, míg hétfőnként a Dr. Csont ismétlésekkel jelentkezik továbbra is. Pénteken éjjel filmeket láthatnak az RTL Klub nézői.

Az RTL Klub hétköznap estéi február 19-től:
18.00: Híradó
19.05: Fókusz
19.35: A Fal
20.55: Barátok közt
21.35: Éjjel-Nappal Budapest
22.50: Sorozatok, filmek, magazinműsorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.02.19. 10:29:43

Csak engem zavar, hogy egy normális sorozat, vagy film 22 óra után kezdődik? Nem csak az rtl-en.

Ezek után nem meglepő, hogy a nézők elfordulnak a lineáris tévézéstől. Aki meg marad, annak a BK jelenti a csúcsot.

anikó61 2018.02.19. 20:24:51

Engem is nagyon zavar, nem is érdekel ez a sok alja sorozat, lassan online nézem a szulejmánt, annyi még az előnye, hogy nincs benne az a rengeteg, hosszú reklám.
süti beállítások módosítása