5 török sorozat, amit szívesen néznénk valamelyik magyar csatornán

2018. január 25. - Jasinka Ádám

A hazai tévécsatornák műsorát jelenleg több török produkció is színesíti. Vannak, melyek minden hétköznap délután, vannak amik esténként, és vannak amik hetente csak egy alkalommal kerülnek képernyőre. A számuk azonban csökkenni fog, ugyanis egy-kettő hamarosan véget ér. Összeszedtünk ezért öt sorozatot, amelyeket a kifutó produkciók után mi szívesen látnánk a magyar tévéadók műsorán.

ottoroksorozat_fejleckep.jpg

Icerde (magyarul: A tégla)

Hazánkban is roppant népszerűek a krimik, a rendőrség munkáját követő akciósorozatok. A Törökországban tavaly befejezett Icerde egy rendkívül látványos, amerikai társait is megszégyenítő jelenetekkel és fordulatokkal átszőtt széria. A főszereplő két fiatal férfi; az egyikük a rendőrség egy eminens tagja, a másik pedig a rendőrtiszti iskola egykori reménysége, mára börtönviselt alak. Az ő életüket figyelve merülhetünk el a rendőrség és az alvilág vezetőinek macska-egér harcában.

Milyen hosszú?: 39x120 perc
Van-e benne idehaza már ismert színész?: Aras Bulut Iynemli (Szulejmán), Riza Kocaoglu (Kuzey Güney - Tűz és víz), Cagatay Ulusoy (Veszélyes vonzalom - bemutatás előtt áll)

Medcezir (magyarul: Áradat)

Azokat a termékeket, jelen esetben tévésorozatokat, lehet nagy sikerrel "eladni", amelyekhez könnyen tud viszonyítási pontot találni a néző. A Törökországban 2013 és 2015 között vetített Medcezir tökéletesen megfelel ennek a kritériumnak, ugyanis az egykoron idehaza is nagy sikerrel futó Narancsvidék feldolgozása. A történet főszereplője egy fiatal srác, aki Isztambul külvárosában él és keményen dolgozik azért, hogy feltörhessen. Egyik nap azonban testvérével együtt letartóztatják, az édesanyja kirúgja otthonról és kénytelen új helyen új életet kezdeni. A kezdeti nehézségek ellenére hamar rátalál egy jó barátra és a szerelemre is.

Milyen hosszú?: 77x90-120 perc
Van-e benne idehaza már ismert színész?: Baris Falay (Ezel - Bosszú mindhalálig, Megtört szívek), Mine Tugay (Megtört szívek), Metin Akdülger (A szultána), Burak Deniz (Az éjszaka királynője), Hazar Ergüclü (Kuzey Güney - Tűz és víz), Kürsat Alniacik (Végtelen szerelem), Cagatay Ulusoy

Dirilis: Ertugrul (magyarul: Ertugrul felemelkedése)

A Szulejmán, a Szerelemben, háborúban és A szultána után akár egy újabb történelmi ihletésű sorozat is érkezhetne a magyar tévécsatornák műsorára. A Dirilis: Ertugrul főszereplője a vándorlást követően letelepedő, jurtákban élő oguz-török nemzetség vezetője, aki a legendák szerint az Oszmán Birodalmat megalapító I. Oszmán szultán apja volt. Az Ertugrulról alkotott mondakör és nevének jelentése (turultól származó) miatt azonban előfordulhat, hogy valójában nem is létező személy. A sorozat a meseszerű legenda, a remek látványvilág és a nagyszabású kivitelezés miatt viszont roppant népszerű és 2014 óta a mai napig látható Törökországban.

Milyen hosszú?: 101x110-125 perc (még nem ért véget)
Van-e benne idehaza már ismert színész?: Engin Altan Düzyatan (Hazugságok gyűrűjében), Serdar Gökhan (Szerelemben, háborúban, Fatmagül), Hülya Darcan (Seherezádé), Kaan Tasaner (Fatmagül, Kuzey Güney - Tűz és víz)

Kiralik Ask (magyarul: Kiadó szerelem)

Bár idehaza talán kivétel nélkül csakis török drámák kerültek képernyőre, Törökországban nem csak a komoly műfajban készítenek produkciókat. A Kiralik Ask egy 2015-ben indult és 2017 év elején véget ért romantikus komédia, a főszerepben egy fiatal pincérnővel (Defne) és egy gazdag üzletemberrel (Ömer). A férfi, hogy kihúzza magát a nagynénje által egy étterembe szervezett vakrandi alól, megkéri az ott dolgozó egyik pincérnőt, játssza el azt, hogy ő a szerelme. A nagynéni azért, hogy kiházasítsa Ömert és így megtarthassa villáját "felbéreli" a pincérnőt, hogy hat hónap alatt érje el, vegye őt a férfi feleségül.

Milyen hosszú?: 69x120 perc
Van-e benne idehaza már ismert színész?: Elcin Sangu (Szerelemben, háborúban), Sinem Öztürk (Megtört szívek), Seckin Özdemir (Szulejmán)

Asi (a cím a főszereplő beceneve, jelentése: lázadó)

Tuba Büyüküstün egyre ismertebb hazánkban, akinek két sorozata jelenleg is látható magyarul. A török színésznő egyik első munkája, az Asi viszont még nem mutatkozott be egyik magyar tévéadó műsorán sem. A történet egy igazi családregény, a főszerepben egy fiatal, és tisztalelkű lánnyal (Asi) és egy családjától elszakadt, de tehetős üzletemberként visszatérő férfival (Demir). A férfi családja egykoron a lány családjának ültetvényén dolgozott, ám egy tragédia mindent megváltoztatott. Évekkel később a férfi visszatér, hogy tisztázza édesanyja halálának körülményeit.

Milyen hosszú?: 71x90 perc
Van-e benne idehaza már ismert színész?: Tuba Büyüküstün (Egy ellopott élet, Piszkos pénz, tiszta szerelem, Bosszú vagy szerelem), Murat Yildirim (Az éjszaka királynője), Cemal Hünal (Megtört szívek), Selma Ergec (Szulejmán), Saygin Soysal (Piszkos pénz, tiszta szerelem)

Tarts velünk a Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bridget Fairy 2018.08.25. 09:09:28

Fatih Harbiye , ezt szerintem kihagytátok, meg a Karadayit-t.
süti beállítások módosítása