10 érdekesség a ma születésnapos Kivanc Tatlitugról

2017. október 27. - Jasinka Ádám

Október 27-én ünnepli születésnapját a talán legnépszerűbb és legkedveltebb török színész, aki nézők millióinak szívét dobogtatja meg világszerte. Az idehaza már több sorozatban, kisebb, de zömében főbb szerepekben látott Kivanc Tatlitugról összegyűjtöttünk tíz érdekességet, és mutatunk melléjük pár olyan fotót is, amit talán még nem láttatok.

kivanctatlitugszulinap5.jpg

1. Iskolás évei alatt kezdett kosárlabdázni, amikor pedig édesapja betegsége miatt Isztambulba költöztek, csatlakozott többek között az Ülkerspor, majd a Besiktas csapatához is.

2. Profi kosaras pályafutását egy sérülés miatt volt kénytelen feladni.

kivanctatlitugszulinap1.jpg

3. Törökországban legelőször 2002-ben figyeltek fel rá, amikor első helyen végzett Irmak Atuk mellett a "Best Model of Turkey" elnevezésű szépségversenyen, majd pedig a világversenyt is megnyerte.

4. Egy francia modellügynökség jóvoltából másfél évig Párizsban élt, majd a filmezés miatt tért vissza Törökországba.

kivanctatlitugszulinap2.jpg

5. Legelső sorozatfőszerepe a 2005 és 2007 között vetített Igazgyöngyben (Gümüs) volt.

6. Hazai népszerűségét mutatja az is, hogy a 2008 óta készült sorozatai (Tiltott szerelem, Ezel - Bosszú mindhalálig, Kuzey Güney - Tűz és víz, Szerelemben, háborúban, Bosszú vagy szerelem) egytől egyig képernyőre kerültek magyar szinkronnal.

kivanctatlitugszulinap3.jpg

7. A török nézők nem csak láthatják őt filmben, sorozatokban és reklámokban, hanem a hangját is hallhatják. Kivanc Tatlitug ugyanis néha szinkronizál is. A Toy Story 2010-ben bemutatott harmadik részében ő volt Ken baba török szinkronhangja.

kivancmadame2.jpg

8. Kivanc Tatlitug viaszmása megtalálható az isztambuli Madame Tussaud panoptikumában.

9. Kivanc Tatlitugnak eddig három alkalommal volt a magyar hangja Makranczi Zalán, egyszer Bozsó Péter, Pál András és Csík Csaba Krisztián.

kivanctatlitugszulinap4.jpg

10. Kivanc Tatlitug színészi pályafutása alatt számos díjat nyert már. A Hürriyet magazin által évente megrendezett Golden Butterfly-díjátadón a közönség szavazata dönt a tévés és zenés kategóriákban. Kivancot 2009-ben és 2012-ben is a legjobb férfi színésznek választották.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása