Újabb magyar tévéfilmet mutat be a közmédia

2017. február 27. - Jasinka Ádám

Múlt vasárnap került képernyőre a Duna TV műsorán a hajnalban Oscar-díjjal jutalmazott rövidfilm, a Mindenki, és köszönhetően a felfokozott izgalmaknak és magának az akadémiai jelölésnek is, elég szép nézettséget hozott. Az MTVA már a Mindenki előtt is bemutatott több, a Média Mecenatúra támogatásával készült magyar alkotást, és nemrég kiderült, hogy érkezik egy újabb, ráadásul dupla részes történelmi produkció. A 2x50 perces Álom hava egy magyar-szerb koprodukció, melynek írója és rendezője Bicskei Zoltán, vajdasági magyar filmrendező.

alomhavapremier.jpg

A film története 1690. decemberében (azaz Álom havában) játszódik, a törökök miatt teljesen kiürült bácskai pusztaságban. A síkságon csak három rongyos ember vánszorog, akik nemrég szabadultak a török fogságból és rég elveszett otthonukat keresik. Az őket fogva tartók elől bujdosók az Aracsi Pusztatemplom romos falai közé húzódnak, ahol azonban táltosokkal és szent királyaik szellemével találkozva sem sikerül megoldást találniuk arra, hogyan építsék újra az egykori közösségüket.

Az Álom hava első része a Duna World műsorán debütál március 18-án, 16:20-kor. A film szereplőinek névsorát pedig a TOVÁBB-ra kattintva olvashatjátok el.

Szereplők: Szilágyi Nándor (Hórihorgas), Székely B. Miklós (Félszemű), Kovács Frigyes (Sánta), Tóth Anita (Lány), Barkó György (Öreg), Csendes László (Mátyás király), Mercs János (László király), Dr. Papp Lajos (Attila király), Horváth Csaba (Csöntör, a harsány), Dánielfy Zsolt (Ferenc atya), Búza Ákos (Becse), Vicei Natália (A Sánta felesége)

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: Bicskei Zoltán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása