Szinkroninfó: Nem dől össze a Kártyavár

2016. szeptember 16. - Jasinka Ádám

 A Kártyavár lesz, ha nem tévedek a Netflix első olyan élőszereplős sorozata, amely nem csak saját felületükön, hanem a tévéképernyőn is elérhető, azaz nézhető lesz Magyarországon. Ugyan pár éve már az AXN Now-n is megtekinthető volt a széria első két évada, de talán nem mondok nagy dolgot azzal, ha azt írom, elenyésző azon emberek száma, akik látták szinkronosan az első részeket. Ezért is nagy hír, hogy a Duna TV-n adásba kerül a sokak szerint talán minden idők legjobb politikai drámája, a Kártyavár.

kartyavarszinkron.jpg

 A 2013-ban indult, és eddig négy szezonnal, évadonként tizenhárom epizóddal rendelkező széria főszereplőjét Kevin Spacey alakítja, és annyit elmondhatok, nem érdemtelenül esik hasra tőle minden kritikus és rajongó. Az általa játszott Frank Underwood egy önző és törtető kongresszusi képviselő, aki az elnökválasztás után várja a korábban neki beígért külügyminiszteri széket. A frissen megválasztott elnök azonban nem őt jelöli ki a posztra. Frank pedig úgy érzi, hogy átverték és ezért olyan kitervelt bosszúhadjáratot indít, amely során nem válogat az eszközökben.

 A Duna TV-n szeptember 18-án, a Magyarország, szeretlek! felvezetésével bemutatkozó sorozat első két évadának magyar változatát Orosz Ildikó rendezte, aki olyan szériák magyar szereposztását álmodta meg mint például A férjem védelmében, vagy az Outlander - Az idegen. Aki észrevette, jól látta, nem véletlenül írtam múlt időben azt, hogy rendezte, hiszen a Duna az AXN Now-ra készült magyar szinkronnal vetíti majd az első két szezont, és csak az utána érkező harmadik évfolyamhoz forgatnak, természetesen a hangok megtartásával "saját" magyar változatot.

 A Kártyavárat azonban nem csak magyarul, hanem eredeti nyelven, magyar felirattal kiegészítve is élvezhetjük majd, hiszen vasárnap esténként így fogják megismételni az aktuális epizódot az új adón, az M5-ön. A főbb szereplők magyar hangjainak és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Kártyavár (House of Cards)

Kevin Spacey (Frank) - Epres Attila
Robin Wright (Claire) - Spilák Klára
Kate Mara (Zoe) - Gáspár Kata
Michael Kelly (Doug) - Laklóth Aladár

Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök és vágó: Bederna László
Szinkronrendező: Orosz Ildikó
Stúdió: SDI Media Hungary

Forrás: MTVA / MTVA Filmfőszerkesztőség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása