Spanyol és koreai dráma, brit krimi és egy régen várt sorozat ősszel a Dunán

2016. augusztus 15. - Jasinka Ádám

 A Duna TV lesz az a tévéadó idén, amely a leghamarabb kezdi meg az őszi szezont, és már augusztus utolsó előtti hetében átalakítják a délutáni és főműsoridős kínálatukat, visszahozzák a saját gyártású produkcióik nagy részét és bemutatnak jó pár újdonságot is. Augusztus 22-től kezdődően újra potyognak majd a játékosok Gundel Takács Gábor vetélkedőjében, megint kézbe veszik a Ridikült és új női csapatkapitánnyal kiegészülve szerethetjük tovább Magyarországot. Ezek mellett pedig láthatunk majd brit, spanyol, francia, olasz, mexikói és amerikai sorozatpremiereket is.

 A hétköznap délutáni kínálatban nem sok változás lesz, bár az tagadhatatlan, hogy a nyári műsorok közül kikerül az Erdészház Falkenauban, valamint a Doc Martin ismétlése is. Ez egy kissé meglepő, hiszen a német családi dráma annak ellenére hozott nagyon szép nézettséget, hogy délutánonként, a legkevésbé nézett műsorsávok egyikében volt képernyőn. A főműsoridő más terep, de megnéztem volna, mit tud ez a sorozat, ha kiemelt helyet kap a műsorrácson.

dunaosze4.jpg

 A kora délutáni Család-barát ismétléseket leveszik a képernyőről, mivel augusztus 22-től a megszokott helyén, 10:20-as kezdéssel lesznek láthatóak az új epizódok. Ennek következményeként a Halálbiztos diagnózis egy órával hamarabb kezd, a helyére pedig egy koreai dráma, A palota ékköve érkezik, melyet egy premier telenovella, a mexikói Elfeledett szerelem követ augusztus 30-tól. Charly helye változatlan lesz ősszel és - sajnos - abban sincs meglepetés, hogy a Ridikül a Híradó előtt, azaz bejáratott sávjában tér vissza. A műsor tavaszi számai katasztrofálisak voltak, reméltem hogy alakít valamit az MTVA, de úgy tűnik, a nézettség valóban nem olyan mérvadó szempont számukra.

 A főműsoridőben továbbra is látható lesz A hegyi doktor ismétlése, bár nem sokáig, ugyanis szeptember 5-től visszatér Don Matteo, méghozzá az idén adásba került tizedik szezonjával. A német és aztán az olasz sorozat után nem egy újabb széria, hanem a Maradj talpon! új évadja következik, de az igazán érdekes az esti kínálat lesz, hiszen ide érkezik a premierek és a saját gyártások zöme. Hétfőnként nagy valószínűséggel nem bontják meg a Kékfény-Hawaii Five-0 párost, keddre viszont bejön augusztus 30-tól A fátyolos hölgy váltásaként az Önök kérték mögé egy újabb dráma, a Velvet Divatház, amely az 1960-as évek Spanyolországába kalauzolja el a nézőket, ahol a címben is szereplő divatház örököse beleszeret egy egyszerű varrónőbe, a családja pedig megpróbálja a fiút minden eszközzel "kijózanítani" ebből a szerelemből.

dunaosze1.jpg

 Szerdánként adásban marad ősszel is a Szabadság tér '56, ahogyan óraműpontossággal érkezik csütörtök esténként egymást váltva A Bagi Nacsa Show és a Fábry újabb szezonja. Péntekre egyelőre még nem showműsor, hanem egy krimisorozat kerül, méghozzá a magyarul is megjelent Agatha Raisin-regények alapján készült azonos című széria. Az augusztus 19-én tévéfilmmel induló brit sorozat mögött egy ideig, pontosabban hat rész erejéig a német Tetthely kerül ismételten képernyőre.

 A hétvégi kínálatban sem lesz sok változás; továbbra is vetít majd a Duna régi magyar klasszikusokat, sem a Gasztroangyal, sem a Hogy volt?! nem cseréli le jól megszokott délután öt órai kezdési időpontját, ahogyan a SzerencseSzombat és az augusztus 28-tól az új csapatkapitánnyal visszatérő Magyarország, szeretlek! sem töri meg a több éves hagyományt és nem vált idősávot. Vasárnap azonban két érdekesség is lesz. Az egyik, hogy a sokáig a főműsoridőben futó - és nagyon jó nézettséget elérő - Columbo a hét utolsó napján kora délután lesz majd csak látható, méghozzá ismétlésekkel.

dunaosze2.jpg

 A másik pedig, hogy a Magyarország, szeretlek! elé az Agatha Christie regényeiből készült Tommy és Tuppence forró nyomon című krimit hozza be a Duna szeptember 4-ei kezdéssel. Nagyon érdekes lesz, hogy vajon terem-e babér a köztévének hétvégente ekkora kereskedelmi ellenszélben, már csak azért is, mert nagy valószínűséggel vasárnap este lesz majd mind a Csak színház és más semmi, mind Egynyári kaland második évadának premierje is. Előbbi sanszos, hogy idén ősz végén, vagy tél elején elindul, míg utóbbira 2017-ig várnunk kell. Ahogyan egyelőre még arra is, hogy megtudjuk pontosan mikor és hánykor is mutatkozik be magyar nyelven a Kevin Spacey főszereplésével készült politikai dráma, a Kártyavár és mikor rendel újra Hans Sigl, azaz A hegyi doktor.

A Duna TV őszi műsorrendjének kivonatát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Hétköznap:

14:15: A palota ékköve
15:15: Elfeledett szerelem
16:15: Charly, majom a családban (ism.)
17:15: Ridikül
18:00: Híradó
18:35: A hegyi doktor (ism.)
19:30: Maradj talpon!
20:30:

Hétfő: Kékfény
Kedd: Önök kérték
Szerda: Szabadság tér '56
Csütörtök: A Bagi Nacsa Show / Fábry
Péntek: Agatha Raisin (1. évad)

21:30:

Hétfő: Hawaii Five-0 (2. évad)
Kedd: Velvet Divatház (1. évad)
Szerda: film
Csütörtök: film
Péntek: Tetthely

22:30:

Hétfő: No Limit (1. évad)
Kedd: Gran Hotel (3. évad)
Szerda: film
Csütörtök: film
Péntek: film

Szombat:

15:20: Duna nosztalgia filmek
17:00: 
Gasztroangyal
18:00: Híradó
18:35: 
SzerencseSzombat
19:30: film

Vasárnap:

14:00: Columbo (ism.)
15:20: Duna nosztalgia filmek
17:00: Hogy volt?!
18:00: Híradó
18:35: 
Tommy és Tuppence forró nyomon (1. évad)
19:35: Magyarország, szeretlek!
21:00: film

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A képek forrása: MTVA Filmfőszerkesztőség, filmtekercs.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása