Itt vannak a Gyilkosság Reykjavíkban című sorozat magyar hangjai

2016. július 30. - Jasinka Ádám

 A magyar HBO (pontosabban Cinemax) újabb európai premierje egy izlandi sorozat, amelyről olyan kevés információt találni az interneten, hogy az hihetetlen. Az izlandi emberek nagyon nincsenek rácsavarodva a Wikipediára, és az ő oldalaiknál kevésbé informatívval talán nem is találkoztam. A színészekről szinte semmit nem tudtam kideríteni, ha pedig mégis van infó, akkor azok nem frissek. A slágerszériák, mint például a Trapped természetesen jól kereshető, de a Gyilkosság Reykjavíkban (angolul: Case, izlandiul: Réttur) alig vagy csak nehezen.

gyilkossagreykjavikbanszinkron.jpg

 A sorozat "háttere" ugyan nem jó, ellenben maga a produkció valami zseniális. Az első rész elképesztően tetszett, és habár lassan folydogált a történet, olyan remek atmoszférája van, amelyet élvezet nézni. Annak ellenére pedig, hogy krimi és egy brutális (ön)gyilkosság áll a középpontjában, nagyon finom és okos humora van, amitől kicsit furcsán éreztem magam, hiszen egy északi krimitől nem sokszor kapok vicces elemeket, itt pedig az egyik főszereplő nyomozó "észrevétlenül" szórja a poénokat.

 Az első rész baromi jó volt, és nem csak azért tetszett, mert maga a sorozat is jó, hanem mert mesteri lett a szinkron szereposztása. A főszereplő nyomozónőt Orosz Anna, partnerét Széles Tamás szólaltatja meg magyarul, az állandó szereplők szinkronhangjai között megtaláljuk például Györgyi Annát, Solecki Jankát, Debreczeny Csabát, Schneider Zoltán és Kertész Pétert is, de mivel nincs igazán egy nagy szereplő, hanem sok közepes, így az egész stábot ideírhatnám. A Gyilkosság Reykjavíkban szinkronrendezője Csere Ágnes, és le a kalappal előtte, mert tudtam, hogy rendez, hallottam is már munkáit, de ez valami állati király lett. A magyar hangok és a stábtagok névsorát, valamint a történet leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Gyilkosság Reykjavíkban (Case/Réttur)

Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir (Gabriela) - Orosz Anna
Þorsteinn Bachmann (Högni) - Széles Tamás
Jóhanna Vigdís Arnardóttir (Brynhildur) - Bertalan Ágnes
Magnús Jónsson (Logi) - Schneider Zoltán
Halldóra Geirharðsdóttir (Guðný) - Györgyi Anna
Bergur Þór Ingólfsson (Jónas) - Debreczeny Csaba
Nína Dögg Filippusdóttir (Soffía) - Solecki Janka
Hjortur Johann Jonsson (Pálmi) - Mészáros Máté
Arnar Jónsson (Benedikt) - Kertész Péter
Elma Stefania Agustsdottir (Ilmur) - Agócs Judit
Björn Stefánsson (Þór) - Horváth Illés
Dofri Hermannsson (Benedetto) - Rajkai Zoltán
Sigurður Þór Óskarsson (Júlíus) - Czető Roland
Elín Sif Halldórsdóttir (Elfa) - Pekár Adrienn
További magyar hangok: Kurta Niké, Németh Gábor, Ősi Ildikó, Albert Gábor, Vári Attila, Szabó Andor, Csonka Anikó, Imre István

Magyar szöveg: Pallinger Emőke
Hangmérnök: Kállai Roland
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Csere Ágnes
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

Történet: Felakasztva találják a Reykjaviki Nemzeti Színház színpadán a tehetséges balerinát. Az esetről, ami első látásra öngyilkosságnak tűnik, hamarosan kiderül, hogy gyilkosság. Az igazság kiderítése az utolsó esély a megváltásra Logi, a lecsúszott ügyvéd számára. Ugyanakkor az ügy nem várt fordulatot tartogat Logi egyetlen megmaradt barátja és kollégája, Brynhildur számára is. A nyomozást Gabriella vezeti, aki valóságos megszállottja lesz az ügynek. A három problémás ember sorsa összefonódik.

A leírás és a kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása