Az RTL Klubra jön Rowan Atkinson krimisorozata

2016. július 05. - Jasinka Ádám

 Magyarország tavaly és idén is rengeteg külföldi produkciónak és neves színésznek ad és már adott is otthont. Tom Hanks már végzett, és most érkezett Ryan Gosling, tavaly ősszel pedig itt járt a Fekete Viperával és a Mr. Bean-nel világhírnévre szert tevő Rowan Atkinson, aki George Simenon nem kevésbé híres regényalakját, Maigret felügyelőt játszotta az angol ITV két részes minisorozatában - melynek vélhetően lesz folytatása.

maigretpremier.jpg

 Az első rész, melynek címe Maigret csapdát állít és melyet Budapesten és Szentendrén forgattak az RTL Klubon, július 23-án este, 19:50-kor kerül adásba. A széria első része nagy valószínűséggel a világon Nagy-Britannia után idehaza kerül először képernyőre, azaz nem kis premierről van most szó.

 A történetrőlA Montmartre-on egymást követik a gyilkosságok. A sajtó szerint Maigret főfelügyelő (Rowan Atkinson) nem képes megoldani az ügyet, és az ötödik áldozat után a belügyminiszter magához hívatja. Maigret egyetlen megoldást lát, és csalit állít fel a gyilkosnak. Tizenkét barna hajú, fiatal rendőrnőt küldenek ki este az utcára abban a reményben, hogy a gyilkos bekapja a csali, és az egyikőjükre megpróbál lecsapni.

A kép és a leírás forrása: RTL Klub Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2016.07.06. 12:11:08

A 2. részt az imdb szerint idén decemberben mutatják be Nagy-Britanniában, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha az RTL-en az első rész után nem jön egyhamar a második :)

Neo07 2016.07.06. 12:26:07

Nem rossz, nagy valószínűséggel kiváncsi leszek rá. Hogy miért csak nagy valószínűséggel? Azért mert a kereskedelmi tévék nézhetetlenek a túl sok reklám miatt. Tegnap hosszú évek után az rtl klubot néztem, mert kiváncsi voltam az új X-aktákra. Hát borzasztó volt a sok megszakítás, idegileg megterhelő volt. A hangot kikapcsoltam, elfordultam a monitortól, és csak néha ellenőriztem mikor ér véget a reklámfolyam.

Így nem lehet filmet nézni, nem is volt meg a varázslat. Az, hogy a reklámfolyamot néha megszakítják filmtöredékekkel, ez lehetetlen állapot. Tudom, van pendrájv, fel lehet venni, és pörgetni. Az lesz.

Rowan Atksonson jól teszi, hogy nem akar a Mr. Bean skatulyájában maradni. Nem lehet örökké bohóckodni, kell komoly szerep is. Azért majd lesem a beani grimaszokat. :-)

Jasinka Ádám 2016.07.06. 12:35:29

@bioLarzen: A második résszel nagyon úgy néz ki, hogy nem előzzük meg az angolokat, valóban. Az ITV-től függ, nálunk mikor lesz látható a második rész, ha ők leadták, akkor utána hozzánk is jöhet, de csak nem várnak vele decemberig, oké, hogy nem klasszikus sorozat, hanem különálló tévéfilmek sorozata (mint a Poirot volt), de azért a fél éves szünet soknak tűnik, na, majd meglátjuk, mit okoskodnak ki a britek. :)

Jasinka Ádám 2016.07.06. 12:38:32

@Neo07: Az X-akták a Cool-on debütált még év elején, és azt hiszem, bár nem emlékszem rá pontosan, de mintha az első rész reklám nélkül ment volna. Lehet, hogy egy megszakítással adták csak, nem mernék megesküdni.

Igazad van egyébként, nagyon rossz a sok megszakítás, még a felvétel közben is zavaró, pedig át tudom tekerni, de az is megtöri a varázst, viszont még mindig jobb mint kiülni, megvárni az ajánlókat és a reklámokat.

bioLarzen 2016.07.06. 14:46:28

@Jasinka Ádám: Majd kiderül. A decemberi dátum az imdb-ről van :

"Release Date: December 2016 (UK)"

Hogy ők honnan vették, illetve ez az info mennyire megbízható/kőbe vésett, azt nem tudom.

Mindenesetre nem fogok panaszkodni, ha előbb kihozzák :)

bioLarzen 2016.07.06. 14:47:21

@Neo07: Ha nem gond, hogy angol nyelvű, torrentben már megtalálható a reklámmentes változat ;)

bioLarzen 2016.07.06. 14:47:51

@Neo07: Ha nem gond, hogy angol nyelvű, torrentben már megtalálható a reklámmentes változat ;)

Jasinka Ádám 2016.07.06. 16:08:26

@desmondwallace: @bioLarzen: A Maigret-re gondolt szerintem, de való igaz, az X-aktákból már fent van a teljes évad magyarul is.
süti beállítások módosítása