Trónok harca: Így készült a hatodik évad

2016. július 02. - Jasinka Ádám

 Imádom azokat a videókat, műsorokat, amelyek megmutatják, hogy egyes dolgok - lehet szó hétköznapi, használati tárgyakról, közlekedési eszközökről, ételekről, bármiről - hogyan is készülnek, valamint azoknak is rajongója vagyok, amelyek elkalauzolnak minket különféle munkahelyekre, és bemutatják, hogyan dolgoznak ott az emberek. Mostanában kevesebb ilyen tartalmat fogyasztottam, pedig a Hogyan készült?-től az Undercover Boss-ig elég széles a paletta. Egy sorozathoz, vagy filmhez készült ilyen "leleplező" videó, pláne ha az több részből is áll, az maga a mennyei manna.

 A Trónok harca irgalmatlanul drága, és aki nem tudta elképzelni, hogy mégis mi kerülhet több millió (esetenként több mint 10 millió) dollárba egy-egy epizódban, annak ajánlom figyelmébe ezt a kicsivel több mint egy és negyed órát, amely végigveszi - SPOILERESEN! - hogy a hatodik évadban melyik jelenetet hogyan és kik csinálták olyanná, amilyennek mi azt a képernyőn láttuk. Megszólalnak a rendezők, az írók, trénerek, operatőrök, animáció- és effektkészítők és elmondják, valamint be is mutatják, hogy miből mi lesz, hogyan épülnek fel az egyes jelenetek. Az pedig tényleg lenyűgöző, hogy a színészek úgy tudnak hiteles alakítást nyújtani, hogy sokszor csupa zöld helyiségben kapaszkodók (díszletek, más színészek) nélkül kell egy-egy helyzetbe belehelyezkedniük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása