Ezek lennének az új TV2-s csatornák logói?

2016. május 25. - Jasinka Ádám

 A dtvnews.hu hozott le két cikket is a TV2 Csoport tervezett kábelcsatornáinak - köztük az Izaura TV valamint a Zenebutik leendő logóiról. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek lesznek-e ténylegesen, a vélhetően hamarosan induló adók beazonosítására szolgáló ikonok, mindenesetre ha a lent látható hatosból valamelyik, vagy akár mind megvalósul, akkor talán jogosan merül fel bennem a kérdés, hogy milyen koncepció mentén dolgozott a grafikus, ha egy ember készítette ezeket egyáltalán. A tervezett logókat látva ugyanis egyfelől az üt szemet, hogy semmi kapcsolódási pont nincs közöttük, másrészt nem kimondottan televíziós adókra utalnak.

tv2csatlogok.png

 A Chili TV logójánál arra most ne is térjünk ki részletesen, hogy a C és a HILI mennyire nem alkot egy egységet, de míg az Izaura TV, és a kissé otromba, a kékeszöld színnel az RTL+-ra hajazó M+ egész korrektnek és "tévésnek" mondható, addig a Zenebutik vagy éppen a Joy TV inkább egy hetente megjelenő tematikus magazin logójának tűnik. A gyerekek igényeire szabott Kiwi TV nem is lenne rossz, de valamiért azt érzem, hogy ezt már láttam valahol, csak nem tudok rájönni, hol. A FEM3-ból átalakuló PRIME-hoz, és a sportcsatornákhoz még nem érkezett logó(terv), de érdekes lesz látni, hogy ez az elsőre szerintem összedobott logóhalmaz hogyan illeszkedik majd az eddig egységes TV2 Csoport arculatába.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2016.05.26. 12:53:04

Valami súlyos dolog lehet a háttérben.
Agyi sérülés, vagy valami cimbi okj-s, magát grafikusnak vélő védence megfelelő díj ellenében összebarmolta a papirt és ezt kinevezte logóknak.
A logotervezés egy komoly folyamat, annak koncepciója kell, hogy legyen, az elemeknek feladatuk van, amit ki kell fejteni tanulmányban, megindokolni a színeket, a grafikai elemeket és azt megvédeni érvekkel.
Ezek nem logók.

Netuddki. 2016.05.26. 13:31:49

"Kiwi TV nem is lenne rossz, de valamiért azt érzem, hogy ezt már láttam valahol, csak nem tudok rájönni, hol."

Valamelyik C64-es játékban?

Jasinka Ádám 2016.05.26. 14:02:38

@Tibi !: Nem tudom, de erős a gyanúm, hogy valami üdítőn vagy cukros zacskón láttam egy ehhez kísértetiesen hasonló logót.

hdnctrl 2016.05.26. 14:31:10

" A tervezett logókat látva ugyanis egyfelől az üt szemet, hogy semmi kapcsolódási pont nincs közöttük,"

Szerintem van, tuti egy ember csinálta, mindegyik ugyanolyan fos (mindegyikben van valami bohóckodás a betűkkel). illetve az M+ logóját lehet, hogy valami BKK-s csinálta, mert teljesen metrós.

Jasinka Ádám 2016.05.26. 14:54:12

@scuynat: Az M+ egyébként ha teljesen nem is, de hasonló mint az RTL+ logója, persze ebben a negatív plusz jelben nincs nagy mozgástér, de a szürke+kékeszöld kombináció azért nagy véletlen kell, hogy legyen.

bringás bosszantó 2016.05.27. 08:03:04

A háromfázisú gépig már ellőtték a lehetőségeket, 10 fázisú meg nem nagyon van, de azért abban az elektronikai könyvtárban bőven lehetett volna még találni elemeket. Oszt meglenne az egység. Simán össze lehetne pakolni egy áramút tervet.
Lenne előnye is, a logókat sorba rakva lehetne képrejtvényeket összerakni, hogy Isaurát megcsapja a fázis, aki erre főzés közben énekelni kezd a gyerekeknek.

bringás bosszantó 2016.05.27. 08:05:49

@mpl:

"A logotervezés egy komoly folyamat, ..." amit meg kell fizetni.
fideSSvilágban nem mindegy, hogy 1 % a csókos megrendelő haszna vagy 99 %. Bár ezek még az 1 %-ot sem fizetik ki, a fideSS mindig mindent ellop.

Csaba Ferenczi 2016.05.27. 15:56:18

A kiwi tv-ről nekem Kids.co jut eszembe.
süti beállítások módosítása