Itt az ősz, itt van újra 2.: FOX 2016/17

2016. május 17. - Jasinka Ádám

 Az NBC őszi műsorrendjét, a midseasonre és tavaszra tervezett sorozatainak listáját ide kattintva tudjátok átböngészni, most viszont térjünk át az utóbbi években a nézettségi listákon egyre hátrébb lépkedő, és csak egy-két "meglepetéssel" az élre ugró FOX-ra, amelynek egyedüliként az öt, országosan fogható amerikai adóból, van Magyarországon is saját tévécsatornája. Az NBC kínálatát átnézve azt írtam, hogy izgalmas őszük lesz, de most azt kell mondanom, hogy a FOX újdonságai sokkal inkább felcsigáztak.

 Amit így elsőre ki szeretnék emelni az az, hogy nem csak a 24, hanem A szökés is új évaddal jelentkezik, és hogy a nosztalgiát még inkább erősítsék, a Rocky Horror Picture Show-t annak bemutatása után 40 évvel újraforgatják és egy különleges, két órás tévéfilmet készítenek belőle, valamint sorozatot gyártanak sokak kedvenc akciófilm-sorozatából, a Halálos fegyverből. A filmes vonulatnak ezzel pedig még nincs vége, ugyanis az egyik legfélelmetesebb horror, Az ördögűző is szériaként tér vissza, méghozzá parádés szereposztással.

upfrontsfox1.png

 A FOX újdonságai közül szerintem a legizgalmasabb A szökés folytatása lesz, ugyanis a 2000-res évek egyik meghatározó és minden szempontból egyedi sorozatáról van szó. A rajongókat először nagyon meglepte az újabb szezonról szóló hír, ugyanis a széria olyan véget ért, amely igencsak "lehetetlenné" tette a történet továbbvitelét. Azonban mint minden sorozatnál, itt is bármit meg lehet lépni, és a folytatás készítője szerint - aki egyébként magát A szökést is kitalálta - minden kérdésre választ fognak kapni a rajongók. A szökés visszatérése sajnos nem ősszel, hanem midseasonben lesz, viszont már most kiadtak hozzá egy ajánlót, ami alapján a sorozat pont ott és abban a hangulatban - és azokkal a szereplőkkel - folytatja, ahogyan megismertük.

upfrontsfox4.png

 A másik nagy visszatérő a 24 lesz, amelyből eddig nyolc huszonnégy részes évad, egy tévéfilm és egy tizenkét epizódos kilencedik etap készült, és most ismételten egy "csonka" szezonnal kerül képernyőre az ikonikus akciósorozat. A 24: Legacy készítői között megtaláljuk a szérián eddig is dolgozó alkotókat - ez kinek jó, kinek rossz hír - viszont egy valaki, mégpedig maga az egyszemélyes rohamosztag, Jack Bauer nem lesz benne az új történetben. A 24 velejét adó karakter, a családjáért bármire képes elvetemült fickót alakító Kiefer Sutherland producerként vesz csak részt a gyártásban, ugyanis jelenleg egy másik tévécsatornára forgat sorozatot, ahol ő lesz az Amerikai Egyesült Államok új, ideiglenes elnöke. A 24: Legacy az ajánló alapján egészen magával ragadott, és bár hiányzik belőle Jack, ilyen akciósorozatra MINDIG SZÜKSÉG VAN.

 A tényleges újdonságok közül szerintem a legnagyobbat az Empire készítőinek vadonatúj produkciója, a Star fogja szólni, ugyanis ismét a zene világába kalauzolnak el minket Lee Daniels-ék, és ahogyan azt a díjnyertes Empire-től is megszokhattuk, intrikával, drámával és humorra lesz felöntve az a tál, amelybe külön a sorozathoz írt dalokat és zenéket tálalják számunkra. A Star főszereplője három fiatal tehetséges énekes, akik közösen próbálják meg újrakezdni zenei karrierjüket, és elérni, hogy sztárok lehessenek. A főszerepet pedig Queen Latifah-ra osztották, ezzel is még inkább bebiztosítva, hogy nagyot szóljon a széria debütálása.

upfrontsfox2.jpg

 A Star mellett roppant nagy lesz az érdeklődés a Halálos fegyver-filmekből készült tévésorozat, a Lethal Weapon iránt, amely bár sokak szerint közel olyan szentségtörés lesz, mint a női Szellemírtók, mivel számomra kimaradt Mel Gibson és Danny Glover humoros, egymást szívató akciótörténete, ezért nem tudok mihez viszonyítani, és talán ez is lehet az oka annak, hogy kimondottan tetszett a széria ajánlója. Nem szeretem, amikor spórolnak egy produkción és a baleseteket, robbanásokat látványosan számítógépes utómunkával oldják meg, ezért nagyon örültem, hogy mind a Lethal Weapon, mind a 24: Legacy ajánlójában - ha nem is minden másodpercben - de valós felborulásokat, robbanásokat látunk. A sorozat készítője ráadásul a tavaly a Foreverrel bemutatkozó Matt Miller, aki ezzel a sajnos egy évados kaszával számomra letette a névjegyét. A két főszereplőt, Murtaugh-t Damon Wayans Sr. (Életem értelmei), Riggs-t pedig Clayne Crawford alakítja, mellettük pedig feltűnik még Jordana Brewster (Dallas 2012), Kevin Rahm és Keesha Sharp is.

 A leírás és történet alapján nagyon vártam Az ördögűző sorozatos változatát, de az ajánló alapján már kevésbé vagyok lelkes, ugyanis hiába van ott a Kegyetlen táncban zseniálisat alkotó Ben Daniels, és a díjnyertes Geena Davis, ha unalmasra lett vágva a promó és nem hogy megijeszteni nem tudtak, de még a kedvemet sem hozták meg ahhoz, hogy ezt azonnal látni akarjam. A The Exorcist pszichológiai thriller lesz, a történet főszereplője pedig két, egymástól eltérő mentalitású pap, akiknek szembe kell szállniuk egy fiatal lányt megszállt démonnal, aki ráadásul a gyermek egész családját rettegésben tartja.

upfrontsfox3.png

 A vígjátéksorozatok közül a legizgalmasabb a Son of Zorn lesz, ugyanis hasonlóan a Roger nyúl a pácban című filmhez, ebben is keveredni fog az élőszereplős és az animációs műfaj. A főszereplő, Zorn egy animált harcos, aki egy olyan, a Csendes-óceánon található távoli szigetről származik, ahol minden és mindenki rajzolva van. Zorn pedig egyik nap visszatér Kaliforniába, hogy visszanyerje hús-vér feleségét és fiát, akik azonban részben már új életet kezdtek. Az animált harcosnak, aki rengeteg csatát megnyert már, elég sok nehézséget okoz visszailleszkedni a külvárosi környezetbe, az élő családjába. A főszereplő szinkronhangja Jason Sudeikis lesz, az élő szereplőket pedig többek között Johnny Pemberton, Cheryl Hines, Tim Meadows és Artemis Pebdani alakítják.

 Az utolsó sorozat, amelyet külön kiemelnék az a midseasonre érkező APB, amelyet igaz események ihlettek, a készítői pedig Len Wiseman (Lucifer) és Matt Nix (Minden lében négy kanál). A történet egy olyan milliárdos mérnökről, számítógépes gururól szól, akinek egy rablás során meggyilkolják a legjobb barátját, és mivel a tetteseket nem sikerül elfogni, ezért úgy dönt, hogy megvesz egy problémákkal küszködő rendőrőrsöt és felszereli a fellelhető legújabb és legjobb eszközökkel, fegyverekkel, autókkal és drónokkal, létrehozva a legmodernebb rendőrséget. Az ajánló roppant impozáns ennél a sorozatnál is, úgy látszik a FOX idén nem bízott semmit a véletlenre.

 A fent elsorolt újdonságokon felül érkezik még a FOX-ra egy aktuális témát boncolgató sorozat, a Shots Fired, amelyben egy fegyvertelen fehér egyetemistát lő le egy színesbőrű rendőrtiszt, és nem is akármilyen szereposztás mellett láthatjuk majd ezt a történetet, ugyanis Helen Hunt és Richard Dreyfuss is játszik ebben a tíz részes szériában. A szitkomok közül pedig érdekes lehet még a Making History, amely egy időutazós komédia lesz. A történet szerint Dan - informatikai professzor egy kicsi egyetemen - feltalál egy időgépet, visszamegy az 1700-as évekbe, ahol ellentétben a jelennel, egy népszerű alak, köszönhetően a rengeteg filmes idézetnek és dalnak, amit az évek során magába szívott. Azonban az egyik nap rájön, hogy az időutazással megváltoztatta a múltat, ezért megkéri történelem professzor kollégáját, hogy segítsen helyrehozni a dolgokat.

upfrontsfox.png

 A 2016/17-es szezon műsorrendjében a legérdekesebb az lesz a FOX-on, hogy rengeteg újdonságot fognak bemutatni, aminek ugye az is az apropója, hogy nem nagyon volt tavaly sikeres sorozatuk, illetve kaszáltak is. A Dr. Csont például ősszel utolsó évadával el is köszön a tévézőktől annak a Rosewood-nak a felvezetésével, amely eddig az Empire előtt volt látható, és nem mondhatnám, hogy brillírozott, amikor a zenés dráma szünetelt. Az Empire előtt kerül képernyőre a Halálos fegyver-tévésorozat, ami akár egy nagyon bombasztikus páros is lehet. A 24: Legacy a mindseasonben az APB-vel kiegészülve kerül majd hétfőnként adásba, ráadásul úgy, hogy a Jack Bauer nélküli akciósorozat új évadának debütálás igencsak meg lesz nyomva, köszönhetően annak, hogy idén a FOX adja a Super Bowlt, az Amerikai Egyesült Államok legnézettebb "tévés műsorát". A több mint 100 millió nézőt vonzó közvetítés elég jó felvezetése lehet majd a 24-nek, amely dupla évadnyitójának második felét másnap este láthatják is a tévézők.

 A FOX őszének érdekessége még az lesz, hogy az idén midseasonben bemutatkozó Lucifer második évada az elsővel ellentétben nem 13, hanem 22 részből fog állni - a rajongók talán legnagyobb örömére. A fenti újdonságokon kívül jön még egy realitysorozat Kicking & Screaming címmel, egy celebes főzős műsor, a My Kitchen Rules, valamint a The Mick című komédia, és a Pitch nevű dráma. Az X-akták folytatásával kapcsolatban pedig azt nyilatkozta a FOX, hogy mindenképpen készül folytatás, csak mivel most az alkotók és a két főszereplő is egymástól távol, a világ különböző pontjain dolgozik, így szinte lehetetlen egyeztetni a gyártást. A szándék azonban megvan, és mivel a nézők is szerették, így asztalon marad a folytatás.

 A promóképek forrása: YouTube, screenrant.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása