Idén újra fölszáll a Páva

2016. március 12. - Jasinka Ádám

 A köztévé népzenei és néptánc-tehetségkutatója, a Fölszállott a páva idén újra képernyőre kerül, és újfent a gyermekek kerülnek majd az előtérbe. Nem meglepő, hogy 2016-ban is visszatér a műsor, ugyanis tavaly ősszel meglepően jó nézettséget hozott a Duna TV-n a Fölszállott a páva első olyan évada, melyben csak gyerekek mutathatták meg népművészetben való tehetségüket. Az tehát nem volt szerintem nagy kérdés, hogy a péntek esténként többször is háromszáz-négyszázezer tévézőt a Duna TV elé ültető saját gyártás folytatódik, viszont meglepő, hogy a köztévé - hasonlóan a kereskedelmi adók szokásaihoz - egy naptári évben két nagy showműsort is indít.

folszallottapava4.jpg

 A Duna TV-n ugyanis áprilistól a Virtuózok második szezonja lesz majd látható, a Fölszállott a páva élő adásokkal pedig az év végén, várhatóan novemberben tér majd vissza a köztévé főadójának képernyőjére. A műsorra április 10-ig népzene és néptánc kategóriákban várják a tehetségüket megmutatni vágyó fiatalok jelentkezését. A jelentkezés részleteiről ide kattintva tudhattok meg többet is, érdemes átolvasni, ugyanis elég sok mindent kérnek a leendő versenyzőktől.

 Az MTVA és a Hagyományok Háza szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közösen szervezi a műsor újabb évadát is, melynek területi válogatói májusban és júniusban zajlanak majd. A válogatókról a köztévé felvételt készít, és a felvett anyagokból vágják majd össze az élő adásokat megelőző selejtezőköröket bemutató epizódokat. Az előző szezon 2015. szeptember 4-én debütált, és nyolc felvételről adott és nyolc élő adásból állt, és ha ezen nem változtatnak a készítők, akkor idén is hasonló lebonyolítási rendre számíthatunk. Mivel a Virtuózok második, a Fölszállott a páva negyedik szezonja, a TV2-s Kismenők, az RTL Klubos Kicsi óriások és A konyhafőnök Junior második évada is a gyermekeket állítja majd a figyelem középpontjába, így kijelenthetjük, hogy megvan az újabb trend a hazai tévés piacon.

A kép forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása