Mikor folytatódnak itthon a premier sorozatok? (frissítve!)

2016. február 06. - Jasinka Ádám

 A hazai tévéadók tavaly elég sok premierrel leptek meg minket tévézőket és bár teljesen nem lehet minden egyes néző igényét kielégíteni, szerintem bőven volt miből csemegézünk 2015 év végén. Ezeket a premier tartalmakat azonban az ünnepi időszakban többek között azért is küldték pihenőre, hogy a bejgli és töltött káposzta okozta mámoros telítettségben a karácsonyi filmek között válogatva tudjunk kikapcsolódni, netán nosztalgiázni. A kis téli szünetnek viszont nem csak a hazai, ünnepi kínálat, hanem több más mellett a kinti, nagyrészt amerikai téli pihenő is az oka, ugyanis azoknál a sorozatoknál, ahol egy-két részes csak a csúszás az eredeti vetítéssel, ott bizony, ha szeretné sem tudná a magyar tévéadó beelőzni a külföldi tévécsatornát.

premierekdowntonabbey.jpg

 Az új évből azonban már el is telt egy hónap és voltak olyan sorozatok, amik visszatértek téli álmukból, a többség viszont hosszabb szabadságot vett ki, ezért utánajártam, hogy a nagyobb tévéadókra mikor várhatóak az egyes szériák félbehagyott évadainak folytatásai, illetve megkérdeztem azt is, hogy a régóta szünetelő sorozatokat tervezik-e folytatni. A sajtósok és sajtóosztályok pedig nagyon segítőkészek voltak és maradéktalanul válaszoltak a kérdéseimre, csupán az MTVA küldött - sajnos nem első alkalommal - kitérő választ. Az RTL Klub, a TV2, a VIASAT, az AXN, a StoryTV, a FOX és a Universal Channel premier tartalmai kapcsán viszont tudok érdekességgel szolgálni. Köszönet még egyszer a tévéadóknak! (A Comedy Centralnak is elküldtem a kérdéseimet, amint válaszolnak frissítem a cikket.)

 A premier részek folytatásának időpontjait lentebb olvashatjátok, alattuk pedig azoknak a sorozatoknak a listáját, amiknek be van tervezve az új évada, vagy a valamiért félbehagyott szezon többi része, de egyelőre nem sokat tudni róluk. Az egyik legérdekesebb sorozat a legalsók közül a Szerelemben, háborúban, ami nagyon úgy néz ki - bár a pletykákat nem erősítették meg -, hogy nem az RTL Klubon, hanem a Duna TV-n fog folytatódni. Ez nem lenne egy meglepő, vagy hihetetlen lépés, hiszen jó pár olyan széria van (Egyszer volt, hol nem volt, Bosszú, Szívek doktora, Családom és egyéb emberfajták...), amik a köztévé és az RTL Klub között utazgatnak, vagy valamilyen szinten, de mind a két adóhoz közük van. Azt egyelőre nem tudni, hogy ha tényleg a Duna TV-re érkezik, akkor mikor kerül adásba, de azt szerintem kijelenthetjük, hogy lenne helye a köztévé főadóján egy török sorozatnak.

premiereklangolochicago.jpg

 A TV2 sorozatai kapcsán nem meglepő, hogy az egykori nagyágyú, az NCIS már tavasszal új részekkel lesz képernyőn, ellenben az meglepett, hogy a Lángoló Chicagot nem valamelyik kábelcsatornán, hanem a TV2-n fogják folytatni. A Bűnös Chicago és a Hűtlen vágyak új évadai várhatóan 2016 második felében kerülnek adásba, a Grimm harmadik szezonja pedig nagyon valószínű, hogy most teljesen le fog menni a TV2-n. Hosszas böjt után visszatér a Downton Abbey, ellenben a Botrány új évada továbbra sem mutatkozik szinkronnal a magyar nézők előtt. A második évad után szünet nélkül érkezik a Foglalkozásuk: Amerikai harmadik etapja, márciusban visszatér Az Álmosvölgy legendája, ellenben az Empire-re nyár elejéig várnunk kell.

 Az Új csaj sem pihen tovább, munkába is áll tavasszal, ahogyan a német autópálya-rendőrök és Castle is folytatja a munkát, utóbbi az első két résszel alacsony nézettséget hozó Volt egyszer két Németország előtt lesz adásban csütörtök esténként. Don Matteo és Martin Gruber még nem látta meg az árnyékát, ezért sem ők, sem Brown atya, sem Melissa és Joey nem merészkedik vissza a köztévé képernyőire, bár mivel ezekről a sorozatokról nem kaptam információt, akár hamarosan vissza is térhetnek. Reddington sem árul még el újabb nevet a Feketelistáról és Jake Peralta szolgálatba állására is várunk kell.

 A Comedy Centralra a tervek szerint az év második felében érkezik az Agymenők 9. évada, valamint a Family Guy új szezonja is. A magyar humorcsatornán kerül majd képernyőre a Mike és Molly folytatása is, mivel ők vették meg a hatodik évadig bezárólag a széria vetítési jogait, illetve a tervek között szerepel a Megdönthetetlen harmadik szezonja is, ami azért is lesz érdekes, mivel az Amerikai Egyesült Államokban a keleti és nyugati parti időzóna miatt egy részt a színészek kétszer játszottak el, ugyanis a sorozat legfrissebb etapja élőben látható a tévében. Azonban még nem tudni, hogy a magyar nézők melyik parti adást láthatják majd szinkronosan. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy azt Az én kis családomat, ami anno meghatározó sorozata volt a Comedy Centralnak, egyelőre nem tervezik folytatni.

Folytatódnak:

RTL Klub: Castle 6x06 - február 11.
RTLII: Új csaj 2x01 - március 24.
Cool TV: Foglalkozásuk: Amerikai 3x01 - március 17.
Universal Channel: A férjem védelmében 7x08 - február 24.
FOX: The Walking Dead 6x09 - február 15.
FOX: Az Álmosvölgy legendája 3x09 - március 14.
TV2: Lángoló Chicago 3x01 - február 24.

AXN: Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? 2x09 - tavasz
RTL Klub: Cobra 11 20. évad - tavasz
RTL Klub: Totál szívás 5. évad - 2016 vége / 2017 eleje
FOX: Empire 2x10 - május közepe
Story4: Downton Abbey 4. évad - április-május
TV2: Bűnös Chicago 3. évad - 2016 második fele
TV2: NCIS 13. évad - tavasz
TV2: Hűtlen vágyak 2. évad - 2016 második fele
Comedy Central: Agymenők 9. évad - 2016 második fele
Comedy Central: Family Guy - 2016 második fele

Egyelőre nem publikus:

VIASAT3: Feketelista 3. évad
VIASAT6: Bates Motel - Psycho a kezdetektől 3. évad
VIASAT3: Brooklyn 99 - Nemszázas körzet 3. évad
Duna TV: A hegyi doktor - Újra rendel 8. évad
Duna TV: Don Matteo 10. évad
Duna TV: Cédrusliget 3. évad
Duna TV: Brown atya 3. évad
M2/Petőfi TV: Melissa és Joey 4. évad
Universal Channel: Botrány 4. évad
RTL Klub: Szerelemben, háborúban 1x03

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A képek forrása: pbs.org, kingoftheflatscreen.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása