Friday Night Dinner - a harmadik évad

2014. augusztus 02. - Jasinka Ádám

 Az egyik személyes kedvenc brit komédiám harmadik évadát legalább úgy vártam, mint a modern Sherlock új szezonját, ám amikor bemutatták a premier epizódokat, valahogy nem volt egyikhez sem igazán hangulatom. Ez az átka a rövid szezonoknak és a hosszú szüneteknek? Nem tudom, amennyire felcsigáztak az évadzáróval olyannyira nem vonzottak az új történések egyik sorozat esetében sem.

vlcsnap-2014-08-02-11h46m01s156.png

 A Friday Night Dinner legutóbb elkényeztetett minket és egy fantasztikusan ötletes, néhol alpári, de rendkívül változatos humorú évadot kaptunk, ami nem egyszer hozott olyan részeket, amin könnyesre nevettem magam. Ez volt az a szint, aminél a kisebb logikai bakikat is elnézi a készítőknek az ember, vagyis én így vagyok ezzel. Az új évaddal kapcsolatban nem voltak olyan nagy elvárásaim, persze, szórakozni akartam és ez hellyel-közzel meg is valósult, de valahogy fakóbb képet hoztak most a családtagok és egy-két jól irányzott és pont jókor beszúrt poént leszámítva nem volt valami kiemelkedő ez az évad.

vlcsnap-2014-07-31-17h24m58s182.png

 Az alapfelállást megtartották és ez adja a báját, hiszen kevés helyszínen, kevés szereplővel dolgoznak, a háttérzenét pedig csak alapozásnak használják és ettől az egész nagyon valóságos lesz. A valóságost úgy kell érteni, hogy sokszor inkább tűnik valóságshownak a rendezés és a szituációk miatt, mintsem fikciós tartalomnak. A történet felállása mellett a szokásos, menetrendszerű poénok, események is megmaradtak és azért külön jár a dicséret, hogy az első két évadban megszokott bejáratott formulákat nem nagyon erőltették, vagy csak kevesebbet mutattak ezekből.

vlcsnap-2014-07-31-17h31m58s15.png

 A harmadik évad egy-két epizódot leszámítva nem sikerült olyan parádésra, mint az előző és talán emiatt is van hiányérzetem, pedig nem kaptunk sokkal rosszabb minőséget, sőt, nagyjából ugyanazt a szintet hozták. A probléma talán csak az, ha nevezhetjük annak, hogy most nem volt meg az újdonság varázsa, s azzal, hogy ismertem a szereplőket, a sorozat humorát nem ütöttek úgy a poénok, mint elsőre. Ezzel nem azt mondom, hogy ez az évad rossz lenne, csak azt, hogy nem hoz semmi újdonságot.

 A két testvér civakodása például nem volt olyan parázs és a szülőknek is voltak jobb beszólásai és jelenetei is az előző évadokban, de szerencséjük a készítőknek, hogy a színészek a közepesebb poénokat is jól el tudják adni. A szomszéd, Jim viszont ugyanazt hozta, amit tőle megszokhattunk, okozott nem is egy vicces és zavarbaejtő jelenetet. A harmadik évad nem volt rossz, és darálva kellemes kikapcsolódás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása