Szinkronosok a tévében - 1x11: Lux Ádám

2014. április 21. - Jasinka Ádám

 (A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról, Major Melindáról, Faragó Andrásról és Kökényessy Ágiról itt találjátok.)

 Az egyik talán legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang. A személyes kedvenc szinkronszerepem tőle, bár nem volt könnyű egyet kiválasztani, A mentalistában alakított Patrick Jane lett. Igaz ugyan, hogy más karaktert kap a figura magyarul, de talán Lux Ádám játékossága és a csibészsége miatt különleges annyira szinkronizálva ez a sorozat. Az ismert szerepei közül említhetném még A nevem Earl-t, a Gyilkos elméket, az Ed-et vagy a Dharma és Greg-et, ahol szintén a főszereplőknek kölcsönözte a magyar hangját.

 A szinkron persze a sok sorozat mellett sem jelent fő elfoglaltságot, ellenben a színház igen. Lux Ádám az Újszínház tagja, de dolgozott a debreceni Csokonai és a budapesti József Attila Színházban is. A Színházi- és Filmművészeti Főiskolát 1987-ben végezte el többek között Cserna Antallal és Szarvas Józseffel egy osztályban, de évfolyamtársa volt Csankó Zoltán, Görög László és Szabó Sipos Barnabás is. A színház és a szinkron mellett tévésorozatokban, filmekben és tévéfilmekben is szerepelt. A legismertebb munkája a Kisváros volt, ahol Zolnay Miklós főhadnagyot alakította.

SzATLA2.png

Szerepelt a Szomszédok című teleregényben is, ahol rendőrtisztet játszott, aki segített az út szélén, lerobbant Trabanttal álló Julcsiéknak.

SzATLA3.png

Az Öregberényben ügyvédet alakított, aki a választás miatt érkezett a faluba.

SzATLA1.png

A Hacktion Újratöltve című sorozatban pedig egy nevelőotthonban dolgozó tanárt játszott.

SzATLA5.png

A legújabb tévés munkája a Fekete krónikákban alakított Le Reynie rendőrfőnök volt.

SzATLA4.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása