Hajós a dobozban - az első évad

2014. április 18. - Jasinka Ádám

 A TV2 utóbbi idők egyik legjobb saját gyártású műsora szerintem a Hajós a dobozban. Most ne azt nézzük, hogy licenc-e vagy sem, mert hiába a bejáratott és kipróbált formátum, a forgatókönyv és a sablon elemek, ha a megvalósítás és a műsorvezető személye miatt félresiklik az egész. Hajós András jutalomjátéka pedig nem csak nekünk nézőknek élvezetes, hanem ő maga is jól szórakozik munka közben.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m02s36.png

 Az első évad meglepetésemre csak nyolc részből állt, amit igencsak sajnálok, de inkább csináljanak kevesebb epizódot és tartsák meg a jó minőséget, mint hogy összecsapják és érdektelen legyen, az amit kapunk.

 Ennek a nyolc résznek több tanulsága is van, az egyik és talán a legfontosabb, hogy viszonylag alacsony költségvetéssel is milyen pazar műsort lehet csinálni. Persze nem tudom, mennyibe került a TV2-nek, hogy Hajós Andrást ide-oda utaztassa, meg gondolom nem is ingyen szállt meg a kiszemelt családoknál vagy közösségeknél, de szerintem nem volt olyan drága, mint a többi saját gyártásuk. Ellenben a színvonala igencsak veri a legtöbb saját produktumot, s nem hazudok, ha azt mondom, hogy az ilyen tartalmaknak a TV2-n lenne a helye, nem pedig az egyik kábelcsatornán.

vlcsnap-2014-04-18-14h12m13s227.png

 Az évadban azon felül, hogy különböző világnézeteket is megismertünk, nem csak a külföldiekre vagy a szélsőségekre volt kihegyezve a tematika. S az egész minőségét mi sem mutatja jobban, hogy a viszonylag hétköznapiasabb, átlagosabb helyszínekből, a nem annyira unikumnak számító környezetekből is érdekes és különleges adásokat tudtak készíteni. Nem mindegyik résztől voltam persze elalélva, de átlagban olyan részeket hoztak, amiért megérte benevezni erre az utazásra.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m15s177.png

 A kedvenc epizódjaim közé tartozik az, amikor bemutattak egy Budapesten élő kínai és zsidó családot, valamint amikor Hajós András katonának és cirkuszosnak állt. Ezek azok az epizódok, amiket újra tudnám nézni, mert volt valami olyan jó dolog bennük, ami magát a műsort is megkedveltette velem. A többi epizóddal és történettel sem volt semmi probléma, csak azok a helyek valahogy kevésbé voltak szimpatikusak azokhoz képest, amik bejöttek.

 A műsor egyik legnagyobb erénye tényleg az, hogy betekintést enged a sztereotípiák mögé és olyan oldaláról mutatja be az egyes közösségeket, amiről teljesen más elképzelése van az átlag embernek. Az adásokban pedig Hajós András és a bemutatott emberek mernek is ezekről a nézeteltérésekről, különbségekről beszélni. Összességében azt mondom, hogy szórakoztatott, nevettem és tájékozódtam is. Megismertetett olyan helyeket az országban, amik mellett lehet elsétáltam volna. A csatorna bekérhetné a második évadot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása