Szinkronosok a tévében - 1x10: Kökényessy Ági

2014. április 13. - Jasinka Ádám

 (A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról, Major Melindáról és Faragó Andrásról itt találjátok.)

 A színésznő talán legismertebb szinkronos munkája a Jóbarátok, ahol ő szólaltatta meg magyarul Jennifer Anistont, akinek azóta is ő az állandó magyar hangja. De a nézők emlékezhetnek még rá az Egy úr az űrből című sorozatból, ahol ő szinkronizálta Robin Williams partnerét Mindy-t. A szinkronrepertoárja elég sokszínű, ezért nem is sorolnám fel az összes munkáját, csak pár szerintem fontosabbat; Melrose Place (Alyssa Milano), A Grace klinika (Jessica Capshaw), Nancy ül a fűben (Mary-Louise Parker), Sherlock és Watson (Lucy Liu) és Szulejmán (Filiz Ahmet).

 Kökényessy Ági két színház tárulatának is a tagja; dolgozik az Új Színházban és 1989 óta a Madách Színháznál. Azonban nem színészként kezdte a pályafutását, ugyanis gyermekként a Magyar Rádió Gyermekórusában énekelt és 8 évesen már a mikrofon mögött állt, mivel az ő hangján szólt (Dávid Ágnessel egyetemben) a Mikrobi című magyar rajzfilmsorozat Peppe nevű szereplője. A Színház- és FIlmművészeti Főiskolán pedig egy osztályba járt Györgyi Annával, Kautzky Armanddal, László Zsolttal és Schnell Ádámmal is. A színházi szerepek miatt a tévés szereplés sem áll távol tőle, hiszen sorozatokban és tévéfilmekben is játszott. Az egyik legismertebb munkája az RTL Klub-os szitkomban, a Limonádéban alakított Pignitzky Alíz.

SzATKA1.jpg

A Szomszédokban is szerepelt, ahol Gittát alakította.

SzATKA3.png

A Kisvárosban pedig Tasi Mihálynét játszotta.

SzATKA2.png

De dolgozott a Barátok közt és a Családi kör című sorozatokon is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása