HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. március 23. - Jasinka Ádám

 A blog új rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovat lesz, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet és videót a tovább mögött találjátok.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei

 A legérdekesebb hír talán az, hogy készül a Mafilm Audio-nál az ABC-s Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. magyar változata. A hírt az egyik szereplőt szinkronizáló Bogdányi Titanilla osztotta meg saját Facebook oldalán, aki a Sky-t alakító Chloe Bennet magyar hangja lesz. A Marvel-filmekből ismert Coulson ügynök szinkronhangját nem cserélték le, azaz a sorozatban is Dolmány Attila viszi ezt a szereplőt. A szinkront pedig Lengyel László rendezi. A Mafilm miatt a TV2 kiesik, mivel ő nekik a Masterfilm Digital készíti a szinkront, a Viasat-nak mostanában pedig az SDI Media. Az RTL Klub-ot, habár Mikroszinkronos, nem venném ki a kalapból, ahogyan a változó szinkronstúdiós, de többségében Masterfilm-es köztévét és HBO-t se. A FOX is játszhatna, de nem az ő tulajdonukban vannak a vetítési jogok, plusz bejelentették volna már ezt a premiert, illetve az ő szinkronjaik a Masterfilm-nél készülnek.

Szinkronhangok: Clark Gregg (Dolmány Attila), Chloe Bennet (Bogdányi Titanilla)

Kártyavár

 A másik érdekesség, hogy az AXN internetes videótékája fogja Magyarországon bemutatni a Netflix-es House of Cards-ot Kártyavár címmel. A Kevin Spacey főszereplésével készült politikai dráma rendkívül népszerű és az első részéről én is elismerően nyilatkoztam, de a második epizódnál azt éreztem, hogy nagyon is hangulatfüggő az egész, és csak úgy nem lehet elindítani egy ilyen szennyes és korrupt, a valódi politikát bemutató sorozatot.

 A főszereplőt (Kevin Spacey) Epres Attila, míg a feleségét (Robin Wright) Spilák Klára szinkronizálja. Az Epres-Spacey pároson meglepődtem és utána is kellett néznem, hogy ki a rendszeres, vagy rendszeresebb hangja Kevin Spacey-nek, de igazán nincs neki bejáratott magyar szinkronhangja. A sorozatot nem ismerem annyira, hogy a listából következtetést vonjak le, de Epres Attila orgánuma illik az amerikai színészhez, aki igencsak élvezi ezt a szerepkört.

Szinkronhangok: Kevin Spacey (Epres Attila), Robin Wright (Spilák Klára), Kate Mara (Gáspár Kata), Michael Kelly (Laklóth Aladár), Nathan Darrow (Juhász Zoltán)

Amerikai dilizsaruk

 A harmadik érdekesség, hogy a Viasat3 egy másfél perces ajánlót készített az Aprics László rendezte Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című sorozathoz, amiben azért elég jól hallani, hogy mégsem olyan fals a főszereplő hangválasztása, mint először gondoltam. A többiek zseniálisak, bár Andre Braugher-nek jobb lett volna szerintem Vass Gábor, ha már a Last Resort - A belső ellenség című sorozatban ő szinkronizálta a színészt. A többi szereplő jól hangzik, de a kérdés az lesz, hogy magyarul is lesz-e olyan vicces. No, nem azért, mert olyan lefordíthatatlan, mint a Veep, hanem mert az ajánló alapján volt olyan jelenet, ami eredetiben viccesebb volt, és volt amit pont ugyanolyan szórakoztatóan sikerült megcsinálni.

Szinkronhangok: Andy Samberg (Kovács Lehel), Andre Braugher (Jakab Csaba), Stephanie Beatriz (Balogh Anna), Terry Crews (Sarádi Zsolt), Melissa Fumero (Pálmai Anna), Joe Lo Truglio (Lippai László), Chelsea Peretti (Pálfi Kata)

Mr. Selfridge

 A Story4 úgy látszik a brit műsorokra fekszik rá - mondjuk a múltkori angol hetek után nem is csoda - és egy újabb kosztümös sorozatot mutatnak be Magyarországon elsőként. Az 1909-ben játszódó történet középpontjában egy amerikai férfi áll, aki divatüzletet nyit a londoni Oxford Street-en. A Mr. Selfridge magyar változatát az a Kiss Virág készíti, aki szerintem valami zseniálisan megcsinálta a Downton Abbey-t is. A főszereplőt, Jeremy Piven-t Fekete Ernő szinkronizálja, s nem Hajdú Steve, aki a Törtetőkben kölcsönözte a hangját a színésznek. A női főszerepet pedig Bertalan Ágnes viszi.

A képek a Magyarszinkron.hu Facebook oldaláról származnak.

Szinkronhangok: Jeremy Piven (Fekete Ernő), Frances O'Connor (Bertalan Ágnes)

Férfiak a Magyar Hangok mögött

 A Magyarszinkron.hu és az Origo közös cikksorozata, a Nők a Magyar Hangok mögött új évaddal jelentkezik, valamint kap egy spinoff-ot is, ha már sorozatos kifejezéseket használok és bemutatnak ismert férfi orgánumokat is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása