Minisorozatként tér vissza a képernyőre a Hősök

2014. február 23. - Jasinka Ádám

 Az NBC megirigyelhette a FOX lépését, azt, hogy az elkaszált 24-et a rajongók legnagyobb örömére újra berendelte, igaz rövidebb évaddal. Az NBC szintén egy kultikus sorozatból, a Hősökből kért event miniseries-t, azaz nem huszon részes szezont. Az amerikai tévés sajtó (vagy tévécsatornák) kedvenc megnevezése az event (mini)series, ami semmi különlegességet nem jelent, csak jól hangzik és megvan benne az a lehetőség, hogy ha nem hoz jó nézettséget a sorozat, akkor lehessen mondani, hogy csak egyszeri minisorozat volt, azaz event jellegű, ha pedig nézik, akkor pedig be lehessen rendelni a következő szezont.

 Ez az egész, rövidebb évados dolog - ami egyébként nekem különösen tetszik, mivel sokkal nézhetőbbek és történetileg követhetőbbek a sorozatok - a kábelcsatornák miatt/ellen van, hiszen náluk nem sok a huszon részből álló évad. Persze vannak minőségi huszonkét-huszonnégy epizódból álló szériák is, de többségében a rövidebb szezonok azok, amiknél az írók nagyon is jól tudják kezelni a történetet, nincsenek helykitöltő, a fő csapásirányhoz nem kapcsolódó epizódok, a néző pedig nem un rá évad közben az egészre.

 Az NBC pedig ilyen, tizenhárom részes minisorozatnak rendelte be a Hősök ötödik évadát, ami a Heroes: Reborn címet kapta. Az új évadot a sorozat alkotója Tim Kring készíti, amiben teljesen új karakterek történetét fogja elmesélni, de nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy az alap szereplőgárdából valaki visszatérjen a sorozatba. A minisorozatot 2015-ben mutatják be, de a karaktereket és a történetet websorozat formájában a tévés vetítés előtt ismertetik.

Forrás: Deadline.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása