Új vetélkedő a köztévén

2013. december 06. - Jasinka Ádám

 A magyar tévés kínálat mostanság kvíz szempontjából elég sivár, ugyanis a közszolgálati adón kívül egyik csatorna se gyárt vetélkedőt. Az RTL Klub az őszre nem tervezett egyik jó nézettséget hozó formátummal se (A széf, A kód, 1 perc és nyersz!), bár utóbbiból nyáron azért ismételtek. A TV2 pedig a 40 milliós játszma tavaszi évada óta nem költ ilyen fajta műsorra. Ne menjünk bele abba, hogy miért baj, hogy nincs kereskedelmi tévén most egy ilyen se, de ha azt nézzük nem is férne az RTL Klub műsorrendjébe egy órás vetélkedő, ügyességi játék, mivel az Éjjel-nappal Budapesttel, az órás híradóval kiütötték a kvízsávot. A TV2-nél pedig a reality-kre, a doku műsorokra fekszenek rá, tőlük pedig elütne egy napi vetélkedő. Így, aki tanulás, vagy csak szórakozás miatt keresné az ilyen műsorokat az a közszolgálati adóban talál kedvére valót. A Maradj, talpon! váltótársa A következő! habár nem hoz olyan jó nézőszámot, mint a leesős játék, azért így is a csatorna egyik legnézettebb, hétköznapi saját gyártása.

 A kínálatot bővítve pedig csinálnak egy másik, szintén tudás alapú műsort, ami viszont nem napi formában kerül képernyőre. A műsorvezető se Gundel Takács Gábor, hanem Rátonyi Krisztina lesz. A kvíz címe Bízunk benned! és, akinek az ajánló alapján ismerős a díszlet és a játékszabály nem jár rossz nyomon. Ugyanis, amikor levette a tévé a Maradj, talpon!-t, akkor ezt a formátumot szellőztette meg a magyar sajtó, mint a népszerű műsor váltótársát. Azonban a szintén izraeli műsor most egyfajta különkiadásokkal jelentkezik, hiszen nem civil emberek, hanem ismert sportolók, zenészek, színészek... baráti társasága fog játszani azért, hogy a kiválasztott alapítványnak pénz gyűjtsenek. Az érdekes lehet, hogy a heti forma mennyire jön be, illetve maga a műsor mennyire fog tetszeni a nézőknek. A következő!-vel ellentétben a Bízunk benned! előkelőbb műsorsávot kap és a Legenda helyén kerül képernyőre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása