Civilekkel forgat napi reality-t a TV2

2013. december 02. - Jasinka Ádám

 A TV2 úgy látszik a saját gyártású műsorokra fekteti a hangsúlyt és legyen szó valóságshowról, zenés vagy főzős műsorokról rendre ezekkel érik el a legjobb nézettséget, míg az import sorozatok és filmek csatronaátlag alatti közönségaránnyal futnak. A Mr és Mrs habár nem hozott kiugróan jó nézőszámot a szezon második felével nyerte azért a főműsoridőt, a Sztárban Sztár remekel és veri az RTL Klub-ot, a Családi Titkok és a Hal a tortán pedig felvezetik az amúgy is nézett Tények-et. A csatorna pedig úgy döntött, hogy az új, magánnyomozós dokureality mellé berendel az Édes Élethez hasonló reality-t civil emberekkel. Kvázi valóságshow-t (Való Világot, Big Brother-t) forgatnak csak az emberek most nincsenek bezárva és nyeremény helyett gázsit kapnak.

 Az új műsor címe Az élet showja lesz, és napi formátumú lesz. Az érdekes az, hogy melyik műsorsávba teszi a TV2 a műsort, mert szóba kerülhet az is, hogy az RTL Klub mintájára kitolják a műsoridőt, vagyis a főműsoridőből a külföldi sorozatokat. A műsorrendre is érdemes amúgy pillantást vetni, mivel ha az ismétléseket is számoljuk, akkor 14-től 21:30-ig saját gyártást ad a csatorna.

14:00: Tények
14:25: Aktív
14:50: Shopping királynők (a Fem3-mas adás ismétlése)
15:50: Családi Titkok
16:55: Hal a tortán (a SuperTV2-s adás ismétlése)
18:00: Tények
19:20: Édes Élet
20:35: Jóban Rosszban

 A főműsoridőben ezen felül adnak sorozatokat (NCIS, NCIS: Los Angeles, A bura alatt), bár a legtöbb olyan széria, amit a főadó előtt leadott már valamelyik kábelcsatorna, esti talk showt (Frizbi) és filmeket. Az őszi új műsorstruktúra bejött a TV2-nek és csináltak egy olyan kínálatot, ami jellemzi őket, nem RTL Klub-os, nem Viasat-os, hanem TV2-s. Persze a minőséggel vitatkozhatnánk, én se nézem minden műsorukat, de az nagyon is jó, hogy először is fektetnek pénzt a saját produktumra (s talán egyszer lesz heti, színészes sorozat is), illetve van húzó, nézett és dicsért saját gyártásuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása