TV2 - Helyenként bátor ősz várható

2013. augusztus 17. - wolfclaw

 A nyár általában uborkaszezon szokott lenni a média világában, ám a TV2 akaratlanul is megcáfolta ezt a tézist idén a betonszaggató buktáival, illetve a műsorlegózós trükkel. Ezek után az őszi kínálatot minimum bátor próbálkozásnak mondanám.

 Alig csukta be kapuit "Az ének iskolája" már jöttek is a törökök meghódítani a veres kettest. Először a "Hazugságok gyűrűjében" című sorozat kapott ki olyan csúnyán Szulejmántól, hogy rögtön a premier dupla epizód után le is vegyék műsorról. Azóta már a Film+-on is hatszázszor leadott régi sikerfilmeket adnak, mert azokért nem kár, ha a szomszéd szultánja szerdánként szétkaszabolja szerencsétleneket.

 Hétfőnként egy németesen török krimit toltak, amiről már korábban írtam véleményt, de két hét után ezt is befejezték, mert rájöttek ennél még a régi NCIS epizódok is nézettebbek. Két ilyen pofára esés után elkezdtek a délutáni műsorsávban tili-tolizni (érintve a Super kettest is), aminek az lett az eredménye, hogy már senki nem tudja követni, mikor van a kedvenc drámasorozata.

 Viszont egy ravasz húzással este hatra került a Tények, és bizony ez jó ötletnek bizonyult, mert sok nézőt elcsábított az RTL Híradótól, úgyhogy ezúton is szeretnék gratulálni Kiss Péter programigazgatónak. A stylistnak kevésbé, mert valamelyik nap azt hittem a Pretty Woman című filmre kapcsoltam és kellett néhány perc, amíg leesett, hogy nem Julia Roberts mondja a híreket a csöcskidobós ruhában, hanem Andor Éva.

_B7P3290ret-1.jpg

 A nyár kielemzése után piszkáljuk meg kicsit az őszi ajánlatot. Ami már tuti az két saját gyártású műsor a SuperTV2-n, amik Papp Gergő illetve Kasza Tibi nevéhez fűződnek. Az Aktívos Pimasz úr megfogja cókmókját, felteszi a fejpántkameráját, és operatőr nejével egy napra ráakaszkodik egy-egy celebre, hogy végigzaklassa huszonnégy órán át. Sőt, még az éjszakát is ott tölti, ebből adódik a "Pimaszúr ottalszik" cím is. Minden bulvármagazinban vannak ilyen riportok, ahol a sztárt kísérgetik, mint valami hűséges pincsi, így nagy újdonságot nem jelent ez a műsor. Maximum annyiban lehet más, hogy ez egy low-budget produkció, mert Pimaszné operatőr, vágó, sőt esetünkben hangmérnök is.

 Ennél sokkal nagyobb volumenű produkciónak ígérkezik az egykori Crystal együttes frontemberének új, önálló showja. Tudom, gonosz vagyok, de bízom a régi latin közmondásban (nomen est omen) és gyors kasza lesz. Ugyanis csak egy ember van, aki annyira irritálóan nagyképű, mint Mr. Frizbi ez pedig nem más, mint Kasza Tibi. Bármennyire jó énekes, producer, fotós, üzletember, stb... showmanként akkora ripacs, hogy a fal adja a másikat. Hajdú Péter az arrogánsan egoista, míg Kasza próbál viccesen önimádó lenni, ami akkor is halálosan idegesítő, ha csak egy felvett szerep. Saját műsorában várhatóan azt akarja megvalósítani a SuperTV2-n, amit Sarkáné az anyacsatornán évek óta elkövet, csak Tibor tréfásabbra akarja venni majd az egészet. Halvány sejtésem sincs minek egy Frizbi-klón egy másik kanálisra, de nem érthetek mindent.

 Az is biztos, hogy megrendezésre kerül harmadszorra is a házasok/párok vetélkedője, vagyis a Mr. & Mrs. Az első két szezonhoz képest most nem naponta, hanem hetente lesz új forduló, cserébe viszont hosszabb műsoridővel számolhatunk. Ez azért lesz jó, mert az egyik páros a Gáspár család lesz és a több évadnyi Győzike-show bebizonyította, bőven lesz miért a rekeszizmokat előre edzeni. Várható még egy zenés vetélkedő, ami nem a Voice 2 lesz, de többet még nem tudni.

under-the-dome-09_612x380_1.jpg

 Na és amire igazán várunk... bemutatják a Stephen King regényéből készült "Búra alatt" című sorozatot. Ennek sugárzási időpontját nagyon titkolja a TV2, de nagyon bízom, hogy hamarosan megtudjuk. Csak remélni tudom, hogy a nagy nyári buktából okulva olyan napon adják majd, amikor a konkurencia nem fogja szénné alázni.

 Még nem látom előre, mit hoz majd az ősz a TV2-nek nézettség szempontjából, de végignézve a kínálaton olyan túl sok jóra nem számítanék a helyükben. Kivéve, ha előrukkolnak valami falatrengetővel a horrorkirály művének adaptációján kívül is. Ennek ellenére azt mondom, várjunk egy kicsit aztán meglátjuk, hol tudnak fogást találni a konkurencián.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása