Family Tools – 1x01

2013. május 09. - Jasinka Ádám

 Az ABC két vígjáték sorozatot a mid season végére hagyott, s látva őket, érdekes döntést hoztak a csatornánál. Mert látva az elképesztő című How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life)-ot, a Family Tools-t és a főszezonbéli The Neighbors-t azt kell, mondjam, hogy három közepes, de erős sorozata van a csatornának. Ugyanis egyik sem váltja meg a világot, nincs elvetemült humora, nem réteg sorozat és mégis, úgy hogy klisékkel is dolgoznak élvezhetőek és kedvelhetőek. Erre nem eldugták őket?

vlcsnap-2013-05-09-13h29m53s238.png

 A Family Tools egy angol sorozat amerikai feldolgozása, azaz a humora, annak ellenére, hogy az Amerikai Egyesült Államok ízléséhez igazították belőhető. Mondanám tipikus szitkomnak, mert az, szokásos alapfelállások, már használt eszközök, de mégis, a színészek és a karakterek miatt, de működik, ez is.

vlcsnap-2013-05-09-13h32m51s5.png

 Az ABC három sorozatával is elérte azt, hogy azt mondja rá a néző, ez jó. Könnyed szórakozás, semmi trágárság, semmi depressziós hangulat. És nem csak ezeknél a sorozatoknál, az ABC komédiái megismerhetőek, mind a díszletet, mind a hangulatot figyelembe véve.

vlcsnap-2013-05-09-13h42m03s146.png

 Az alaptörténet egy barkács, ezermester vállalatról szól, aminek a vezetője nyugdíjba vonul és a helyét a fia veszi át, ő lesz Mr. Jiffy Fix. A fia persze nem találta eddig meg a hivatását, minden honnan kirúgták, semmi szakma nem jött össze neki, mondhatjuk kétbalkezes. Ezek alapján sejthető, mi adja a sorozat humorának egyik részét. A másik, ami erősen élvezetessé teszi a Family Tools-t az a karakterek. Ebben dicséretet érdemelnek, mivel mindegyik szereplő találat. Vannak dilinyósok, perverzek és szórakozottak, egyszóval színes a kínálat.

 A humora az ökörségekre épít, rengeteg baromság, hülyeség történik. Vannak indokolatlan események, amik az abszurditásuk miatt viccesek. Ezeket pedig jó színészek csinálják, hiszen mind Leah Remini (Férjek gyöngye), mind J.K. Simmons (A főnök) rutinos sorozatosok.

Értékelés: Aki szereti az egyszerűbb, de szórakoztató vígjátékokat, amik nem erőltetettek, nem vulgárisak és a színészek is kedvelhetőek annak ajánlott bepróbálnia ezt a sorozatot. Igaz, hogy kliséket használnak, de változatos és élvezhető módon.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása