Veep – 2x01

2013. április 17. - Jasinka Ádám

 Az HBO belenyúlt újra a tutiba azzal, hogy az angol The Thick Of It amerikai változatát készítették el az eredeti sorozat alkotójával közösen. Ennek meg is lett az eredménye, nem csak azért mert a Veep tavaly a legjobb új szitkom lett nálam, hanem azért is, mert a második évadban a minőség tudott javulni.

vlcsnap-2013-04-17-07h35m26s117.png

  • Milyen formában kéri? Excel, kördiagram?
  • Mondjuk angolul.
  • Ez valami rasszista vicc volt?
  • Az.

 Az első évad kezdésével úgy voltam, hogy közepes, unalmas és számomra élvezhetetlen humorú lesz ez a sorozat. Majd az első évadot valamiért megnéztem és azt kell, mondjam, hogy magasan az egyik legélvezetesebb, legszórakoztatóbb komédia a televíziós piacon Az alelnöknő.

vlcsnap-2013-04-17-09h19m20s247.png

  • Egy ló jön ki a fejemből.

 Julia Louis-Dreyfus, akit a nézők a Seinfeld-ből ismerhetnek egy zseniális színésznő. Remek színészi eszközökkel rendelkezik, nem csak az arcával, hangjával, de egész testével képes játszani, engem nevettetni. A többi színész sem panaszkodhat, mert a legőrültebb fazonokat sikerült ebbe a sorozatba összegyűjteni.

vlcsnap-2013-04-17-09h15m29s187.png

 A második évad első részében az időközi választások közben látjuk Selina Meyer-t és a stábját, amint megpróbálnak szavazatokat szerezni az elnöknek. Közben kiderül, hogy az alelnöknő népszerűbb, mint maga az elnök. Ezt Selina megpróbálja felhasználni, hogy értékesebb és fontosabb ügyeket is kapjon, amikkel foglalkozhat, de nem a Veep lenne a sorozat, ha nem sülne el minden fordítva.

 A humora az első évadhoz képest fejlődött. Igen, lehet überelni azt, amit nyolc részen keresztül csináltak. Jó látni egy olyan sorozatot, amiben a szereplők jó összhangban dolgoznak, egy erőltetett mondat vagy zavaró, a néző számára kínos és unalmas jelenet sincs a sorozatban. Persze ez a humor nem mindenkinek jöhet be, de akinek egyszer megtetszik az nem fogja megunni.

Értékelés: A Veep egyszerűen tökéletes. De tényleg, minőségi, vicces és egyedi. Ötvözi a dokureality-s műfajt a szituációs komédiák jegyeivel és valami fergetegesen jó sül ki belőle. Persze ehhez kell ez a színészi gárda, akik jól formálják meg a szerepüket és gátlás nélkül adnak elő a nagyon olcsó poénoktól az igazán elmés dolgokig mindent, amit az írók kitalálnak. Az HBO bebizonyította, hogy a minőségi sorozatgyártásban az élen jár.

9/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása