Go On – 1x20 – Ha Jóbarátok összefutnak

2013. április 13. - Jasinka Ádám

 A Go On első évada képernyőre került az NBC-n és a nézettség nem indokolná, hogy a második évadot berendeljék, de a többi, a csatornán képernyőre kerülő vígjátékhoz képest nem ér el rossz nézettséget és egy-egy jó, vagy különleges epizóddal azért tud ugrani a nézettsége. A következő szezon tehát a csatornán múlik, hogy Matthew Perry neve és az egyenletes minőség miatt berendeli-e.

vlcsnap-2013-04-13-11h22m56s224.png

  • Sok híresség jön ide, csak tudni kell őket felismerni. Morgan Freeman.
  • Az egy fehér pasi.
  • Suzanne Sommers.
  • Az egy szék.

 Az első évad huszadik része nem volt sokkal jobb, mint az évad első tíz része közül bármelyik, viszont egy érdekessége volt és az a sztárvendég. Az NBC háza táján adták az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb vígjáték sorozatot, a Jóbarátokat, így nem is volt meglepő, hogy a TBS csatorna kölcsön adta Matthew Perry mellé epizódszereplőnek Courteney Cox-ot. A Friends-reunion elmaradt, pedig lehetett volna valami ilyesmit is trükközni, mondjuk az évadzáróra összeszedni a régi sorozat szereplőit, ezzel is növelve a nézettséget.

vlcsnap-2013-04-13-11h05m24s189.png

 A régi szereplők közül csak Courteney Cox szerepelt a Go On-ban és nem is az évadzáróban, hanem a huszadik részben. Ennek a résznek a nézettsége, a reklámnak megfelelően 5M körül volt, ellentétben az évadzáróval elért kevesebb, mint 3M-ós nézettséggel. A nézettséggel ellentétben a minőség nem romlott, sőt, az írók stabilan tudják ezt a színvonalat. Nem az a hasamat fogom a röhögéstől sorozat, inkább dramedy, mintsem comedy, de szerethető.

vlcsnap-2013-04-13-11h00m33s65.png

 Három bekezdés után csak sikerül eljutni az aktuális részig. Ryan, akit Matthew Perry játszik terápiás csoportba jár, mert a felesége elhunyt. Ott egy állandó tagokból álló kis közösséggel barátkozik és ez is adja, az egymás közötti interakciók, a humor egy részét. Az egyik hölgy pedig mondja Ryan-nek, hogy van egy nő, aki szerinte tetszene neki. A hölgy pedig Courteney Cox. A Jóbarátokra való utalgatások elmaradtak, vagy én nem vettem észre egyet sem, viszont kiszólogattak mind a Suits-nak, mind a Mad Men-nek.

 Cox egy özvegy asszonyt játszik, aki megpróbál úgy új életet kezdeni, hogy új tapasztalatokra szeretne szert tenni, kipróbálni újra milyen nem csak a férfiakkal ismerkedni. Ryan pedig szembesül azzal, hogy az új ismerőse nem csak vele, hanem a terápiás ismerősnőjével is ki akar kezdeni. Kettejük között verseny kezdődik, ki tudja meghódítani az új szereplőt.

 Maga a rész nem volt rossz, de jó sem. Az írók között ott volt az a Scott Silveri is, aki nem csak kitalálta ezt a sorozatot, hanem a Jóbarátok egyik producere is volt, szóval egy kicsit jobb, viccesebb epizódot vártam. A vendégszereplő miatt emelkedett ki az évad részei közül. A Go On-nal pedig lehet ez a „probléma”, a színvonal. Más sorozatok pár rész alatt eldurrogtatják a patront és emiatt kapcsolnak el a nézők. A Go On részenként tud egy jó poént, viszont a nézőknek szerintem Matthew Perry nem annyira vidám szerepe és a dramedy jelleg sem jön be annyira.

Értékelés: A Go On egy kellemes és szórakoztató sorozat. Az első tíz részt láttam nagyjából és a huszadik rész nem rosszabb, mint azok, szóval az írók azért jól dolgoznak. A szereplőkkel sincs probléma, beazonosíthatóak, nem keverik annyira egymást, nem szeretnek egymásba és ha jól láttam a magas férfi és legfiatalabb srác nem jár a terápiás csoportba. Úgyhogy jó a Go On, csak nem annyira szórakoztató, mint egy ilyen sorozattól várja az ember, szerintem.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása