Hacktion – 1x01: A megfelelő ember

2013. március 19. - Jasinka Ádám

 A Hacktion az egyike azon magyar sorozatoknak, amiknél bele-belekapcsolva eldöntöttem, hogy ez nem az én ízlésemnek való, és egy részt sem láttam belőle. Ennek ellenére a spin-off, azaz a Hacktion Újratöltve az egyik kedvenc magyar sorozatom, úgy, hogy nem a legjobb, de mégis van egy jó kis hangulata. Az eredeti sorozattal viszont úgy voltam, hogy ez a hackerség nem az én világom, sőt, amikor láttam erőltetett volt nem csak maga a számítógépes része a sorozatnak, hanem az akció sorozatos jellege is.

vlcsnap-2013-03-19-12h56m56s67.png

Akkor miért néztem meg az első részt? Jó kérdés, mondom, belenézek, hogy az m1 miért is döntött úgy, hogy a hackerek helyett a nyomozók kerülnek előtérbe. És az első rész tetszett. Nem azt mondom, hogy egy nagyon jó sorozat, de az első jelenet megtetszett és végig is néztem az első részt. Az más, hogy a végén már unalmas is lett és a kezdeti lendületből is vesztett az első rész.

vlcsnap-2013-03-19-13h01m33s26.png

 A kezdő képsorokban Oroszlán Szonját látjuk, ahogyan a térfigyelő kamera képein keresztül követ egy autót, majd a parkolóház, ahova az autó behajtott, megfigyelő rendszerét hackelte meg. Ez tetszett is, mert felsejlett nem csak a Person Of Interest, ami szintén hasonló műfajú sorozat, hanem a 24 is és Chloe O’Brian.

vlcsnap-2013-03-19-12h56m34s92.png

 Az ez utáni jelenetek, a családi történetvonal, és az megfigyelés sem volt rossz, viszont innen már kevésbé volt lendületes és izgalmas a rész. A dialógusok néhol nem csak a színészek, hanem a körülményesebb mondatok miatt sem voltak hitelesek. Persze egy ilyen számítógépes világú sorozatban, miért nem hiteles? Nem ez a része a problémám, igazán nem is tudom, hogy amit mondnak, a szakszavak rosszak-e, csak azt tudom, hogy maga a jelenet hitelessége, az egész jelenetnek az íze nincs meg. Sokszor a poénkodás miatt sem lehet komolyan venni.

 Színészek között kevésbé ismert arcokat is láttam az első részben, de kirívóan jól, vagy rosszul egyikük sem játszott. A sorozat zenéje viszont tetszik, illik a hangulathoz, a műszakibb történethez.

 Amiatt lehetett unalmas a története az első résznek, mivel a Hacktion egy szerializált sorozat, azaz egy-egy részben nem kapunk mindig megoldást az ügyekre. Ezt a módszert a Hacktion Újratöltve alkalmazza, azaz epizodikus. A cliffhanger viszont nem volt olyan érdekes, vagyis a feloldása nem volt az. A 24 egyik erénye kétségkívül az epizódok végén látott jelenetek, amik jó kivitelezése miatt bele kellett nézned a következő részbe. A Hacktion-nél ez kicsit tessék-lássék valósult meg, az izgalom, vagy csavar nem volt érdekes.

Értékelés: Az összkép az első részről nem rossz, vagyis van, ami tetszik a sorozatban. A dialógusok és a történetvezetés viszont nem a legjobb az első részben. A két főszereplő közötti „kémiát” pedig az első részben ellőtték és ez sem a legjobb a történet szempontjából, mivel a köztük levő vonzalmon lehetett volna dolgozni és erre is poénokat írni.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása