Transporter: The series - 1x01

2013. március 02. - Jasinka Ádám

(2013. 02. 06-án írtam az AJ System blogra.)

 A Transporter, magyarul A szállító filmekből készült sorozat egy érdekes sorozat. A készítői franciák és kanadaiak, de nem franciául, hanem angolul beszélnek a széria epizódjaiban. Az érdekesség az, hogy a sorozat készítői együttműködtek egy francia, egy német, egy kanadai és egy amerikai televíziós társasággal. A főszereplőt, azaz a szállítót alakító színész brit, a neki segítő informatikus pedig magyar színész. Szóval lássuk, mit tud a majdnem összeeurópai sorozat.

vlcsnap-2013-02-06-16h36m43s61.png

 Az első rész is, a megnevezés is érdekes, hiszen három ország, három különböző epizódsorrend. Franciaországban és Németországban is a ez az első rész, míg Kanadában ez a harmadik epizód.

 Az egész úgy tűnt, miközben néztem a részt, mintha csak össze lett volna csapva. Nem a megvalósítás és a kreativitás az, ami rossz, hiszen ebből a történetből is lehetett volna izgalmasat írni, csak a játékidő jelentős részében autósüldözést, váltást, és pedálokat láttunk. Gyorsított, lassított jelenetekben kapjuk az autókról készült jeleneteket, különféle kamerabeállításokból.

vlcsnap-2013-02-06-16h39m17s69.png

 Annyi időt elvesz az, hogy a részben mindig szerepel az autó, az üldözés, a váltás, a motorhang, hogy nincs idő a történetet rendesen elmesélni, ezért csak lesarkítva, a lényeges információkat, jeleneteket kapjuk meg két gázfröccs között. És ez a baj, mert nem lenne baj a sorozattal, ha mutatná az autókat, amik lássuk be, szépek, hiszen a Cobra 11-ben is törnek, zúznak, és üldöznek, de nyomoznak is, és felépítik a történetet. A Transporter sorozat viszont könnyed, és pont ezért nincs meg az a keménysége, ami egy ilyen, nyomozós sorozatnak alapja. Az akciójelenetek is túlozva vannak, nem hitelesek, és Jack Bauert meghazudtoló módon győzi le az ellenséget a szállító.

vlcsnap-2013-02-06-16h37m24s202.png

 A dícséret, hogy legyen az is, azért szól, mert a fényképezése a sorozatnak szép. Az autók szintén jók, és úgy, magával a sorozattal nincs baj, nem lenne, ha az autók nem ilyen sokat szerepelnének. A történet kidolgozatlansága miatt nincs ideje a nézőknek a részek alatt, vagyis az első rész alatt, hogy átérezze a szereplők érzéseit.

Értékelés: Az egyik, ami mutatja a következetlenséget, az az első jelenetekben van, amikor a szállító nekitolat a parkolóházban egy kis autónak, az harmónikaszerűen összetörök. Mikor az autóval, amivel nekiment a másiknak az utcára gurul a hátulján nem törés, karcolás nincs. Az RTL Klub vette meg a sorozatot közvetítési jogait, és akik a Cobra 11-gyet szeretik és A szállító filmeket kedvelik azoknak tetszeni fog a sorozat.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása