The Americans - 1x01

2013. február 12. - Jasinka Ádám

 Az FX csatorna új dráma sorozat, ami a Hidegháború idején, az 1980-as években játszódik és két orosz kémről szól, akiket a KGB az Amerikai Egyesült Államokba küld, hogy telepedjenek le, alapítsanak családot, vegyüljenek el az amerikai polgárok között. De ne szaladjunk ennyire előre.

vlcsnap-2013-02-12-14h19m07s0.png

 A főszereplő nő és férfi nem ismerik egymást, és egy megbizatás miatt találkoznak. A KGB ugyanis ügynököket küld az Amerikai Egyesült Államokba. Mindkettejük régi életét el kell felejteniük és új, megtanult életüket kell élniük. Bemutatkoznak egymásnak amerikába utaznak.

vlcsnap-2013-02-12-14h17m44s168.png

 A sorozat alaptörténete ez, de a sorozat első része nem ezzel kezd. Küldetés közben látjuk a főszereplőket, akik egy társukkal együtt elrabolnak egy orosz ügynököt, aki átállt az amerikaiak oldalára. A parancs az, hogy elfogják, és a megadott időpontban induló hajóra, Oroszország felé, felteszik. A küldetés közben azonban az orosz ügynök menekülni kezd és megszúrja a főszereplőknek segítő férfit. Mikor elfogták a menekülőt a szúrt seb miatt a férfit kórházba kell vinni, és ezért lekésik a hajót, tehát nem teljesítették a megbízást.

vlcsnap-2013-02-12-14h24m49s91.png

 Az orosz ügynököt ezért az autó csomagtartójában tartják. A saját házuk garázsában álló autót ezért nem használhatja a család, igen, a család. A látszatházasságban a főszereplőknek két gyermekük született, akik nem tudják, hogy szüleik orosz kémek.

 Az írók mutatnak a nézőknek korábbi eseményeket, és így látunk Oroszországban történt eseményeket, az egész, hogyan kerültek ők az Amerikai Egyesült Államokba dolgot megtudjuk. Kiderül az is, hogy az az orosz ügynök, aki a csomagtartóban van ismeri a főszereplő nőt, ugyanis kiképzés közben megerőszakolta. A főszereplő nő elkötelezett hazája iránt, a főszereplő férfinek viszont a család az első, ezért veti fel a kérdést, mi lenne ha feladnák magukat?

 A feleség hallani sem akar arról, hogy árulják el hazájukat. A szomszédjukba azonban új lakók érkeznek, egy FBI ügynök és családja. A főszereplő férfi pedig úgy gondolja, hogy átviszi hozzájuk az oroszt és feladja magukat. A feleség viszont észreveszi, amikor kiveszi a csomagtartóból a férfit. Nem engedheti, hogy elárulják Oroszországot ezért verekedni kezd az orosszal, kiadja azt a dühöt, ami a megerőszakolása óta felgyűlt a férfi felé. A főszereplő férfi, mikor megtudja, hogy feleségét bántotta ez a férfi, megöli az oroszt. A feleség érzései kérdésese, őnála nem lehet tudni, hogy szereti-e a férfit, a férfi viszont szereti őt.

 Az FBI ügynök egy konferencián megtudja, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke aláírta azt, hogy fel kell kutatni az amerikában élő orosz kémeket. Az ügynöknek gyanúsak a szomszédok, és a garázsban álló autót átnézi. Az autóban semmit nem talál, mivel a csomagtartót a feleség kitakarította, az orosz ügynököt a vízbe dobták.

 A tárgyak és a díszlet tetszik, és erősíti a sorozatnak ezt az 1980-as hangulatát. A színek is ehhez illenek, szürke, és kopott. A háttérzene is ezt a korszakot idézi. Viszont, unalmas jelenetek, és nem annyira izgalmas történet jellemzete a soroza első részét.

Értékelés: Kémek, Oroszország, és a Hidegháború. Történetnek jó, és a rendezés, a színészek is jók, de valahogy nekem ez nem volt érdekes, nem tetszett annyira. Nem pörgősebb, akciósabb történet vártam, inkább kicsit izgalmasabb és nem ilyen nyújtott első részt. Sötét képi világa, és tipikus amerikais berendezése. Nem tudom leírni, hogy tetszik a sorozat, de azt sem, hogy nem. Mondjuk közelebb vagyok ahhoz, hogy nem tetszett, de valamiért jó a pilot. Aki szereti a történelmi hátterű sorozatokat, és ezt a világot, az 1980-as éveket, annak tetszeni fog.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása