The Good Wife - 1x01

2013. január 19. - Jasinka Ádám

 A The Good Wife, magyar címen A férjem védelmében egy ügyvédes, nyomozós sorozat. A pilot epizód egy jól összerakott, élvezhető dráma sorozat alapját fektette le, és teremtette meg a jól kitalált karakterekkel, a jó színészekkel. A sorozat hasonlít a fiatalabb Scandal-re, mindkettő nézése közben ugyanolyan feszes és tökéletes a hangulat. A közös bennük az ügyvédes, nyomozós történetvezetés, és a női főszereplő.

thegoodwife.png

 A The Good Wife első része meglepetésemre nagyon tetszett. Nem volt kínos, vagy felesleges jelenet benne. Minden karakter a helyén volt, a történet is remek volt ahhoz, hogy a sorozat rajongókat szerezzen.

thegoodwife2.png

 Az alaptörténet az, hogy Peter Florrick államügyészt korrupció miatt börtönbe zárják, és a félrelépései miatt feleségének, Alicia Florrick-nak megaláztatva, a média keresztüzében kell élnie két gyermekével. Az anyósával és gyermekeivel egy másik lakásba költöznek, és Alicia megpróbál a pletykák mellett normális életet teremteni a gyerekeinek. Alicia lánya, Grace azonban nem jön ki jól nagymamájával, Alicia anyósával. Alicia egyik ismerőse révén ügyvédi munkát szerez, és annál az ügyvédi cégnél kap munkát, aminek társtulajdonosa a régi ismerőse, Will Gardner.

thegoodwife4.png

 A színészek jól játszanak, és az írók is jó karaktereket írtak. A főszereplőnő, akivel lehet azonosulni, átérezni, hogy milyen lehet neki a sajtó elsőszámú pletykaforrásának lenni, és milyen úgy dolgozni, hogy férje miatt kevesen bíznak benne. A főszereplőnőt Julianna Margulies alakítja, aki jó játékával fejleszti a karakterét. Az ő segítője, egy nyomozónő, aki szintén egy remek karakter, kiegészítik egymás Alicia-val, mind a szerepüket, mind a viselkedésüket illetően. A nyomozónőt, Kalinda Sharma-t alakító színésző Archie Panjabi.

 Alicia férjét, Peter Florrick-ot Chris Noth, lányukat, Grace Florrick-ot Makenzie Vega, fiukat, Zach Florrick-ot Graham Phillips alakítja. Alicia anyósát, Jackie Florrick-ot Mary Beth Peil alakítja.

 A cégnél, ahol Alicia állást kapott a főnöknő egy akaratos, és precíz ügyvédnő, Diane Lockhart, akit Christine Baranski, Will Gardner-t Josh Charles, azt a fiút, akivel Alicia-nak versenyeznie kell az állásért, ugyanis egyelőre kipróbálják őket, és a jobb kapja meg az állást, Cary Agos-t Matt Czuchry alakítja.

 Alicia új munkájába lépve meg is kapja első ügyét. Egy autólopásnak álcázott gyilkosság az, amiben a vádlottat kell képviselnie. Az ügyben a védőügyvéd az iroda társtulajdonosa, Diane volt, de Alicia-nak adta. Alicia a tárgyalásra menet találkozik Kalindával, aki elmondja neki az ügy nyomozati részleteit. A bíróságon azonban Aliciá-nak szembesülnie kell azzal, hogy férje neve miatt megbélyegzik.

 Az ügyben úgy látszik nincs lehetőség, hogy a vádlott elkerülje a börtönt, hiszen az általa állított piros furgon a közelben levő biztonsági kamera felvételén nem látszik, a biztonsági őr sem látott semmilyen furgont. Alicia és Kalinda azonban megnézik a biztonsági kamerákat, a biztonsági őrt, és a biztonsági felvételeket. A bizonyítékok köztött Alicia talál egy furcsaságot, a jelentés tetején tűzőgép nyoma látszik, viszont a jelentés egy oldalú.

 Alicia a biztonsági felvételek megnézésekor veszi észre, hogy a bűntett előtti napi, a bűntett napi és az utána levő napi felvételek, amiket a biztonsági kamera rögzített ugyanazok. A biztonsági őr asszisztensével való beszélgetés, amikor a hölgy említette, hogy a biztonsági őr lusta, és nem mindig őrjáratozik, és a felvéltek a bizonyítékok arra, hogy a biztonsági őr, nehogy a főnök észrevegye, amikor nem őrjáratozott a biztonsági kamera DVD-ire másik felvételeket másolt. A gyanúsítottat akkor engedték el, amikor Alicia kiderítette azt is, hogy a vádlott volt férjének új felesége, a vagyonnyilatkozat miatt, ha elválik, nem kap semmit. Az új feleség viszont Miami-ban volt a rablásnak álcázott gyilkosságkor, a bátyja viszont nem. Egy kutya szőrszála bizonyítékul szolgál arra, hogy a vádlottat ellen megszüntessék az eljárást.

 A sorozat jól nyúl hozzá a bírósági hangulathoz. Részletesen mutatja be az eljárásokat, de mégse annyira, hogy unalmas legyen. A nyomozás pedig segíti a bíróság munkáját, ezért nem a nyomozás a központi történet, és szerepel csak néha a részben.

Értékelés: Egy különleges sorozat, jó főszereplőnőkkel jó színészekkel. A karakterek jók, nincs jellegtelen karakter. A története jó az első résznek, volt bírósági jelenet, volt nyomozás, magánéleti jelenetek és a tetőpont is meg volt a történetben. Jól elkészített első rész volt, jó történettel. Igényes sorozat.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása